Goran Bregović snima novi album, sprema veliki koncert u Beču

- Advertisement -

Goran Bregović do kraja mjeseca intenzivno radit će svom novom albumu „Tri pisma“ iz Sarajeva koji bi se trebalo na tržištu pojaviti do kraja 2016. godine. Svjetski poznatom muzičaru potreban je potpuni mir za novi projekat, tako da će prvi koncert imati tek 13. februara u njemačkom Dusseldorfu, za koji vlada veliki interes tako da je već sada većina kartaa rasprodata. Ovaj koncert održava se u sklopu turneje „ko ne poludi nije normalan“, kojom se obulježava 40 godin od osnivanja „Bijelog dugmeta“.

PROČITAJTE JOŠ:  Neno Murić u nedjelju gost na sarajevskom koncertu Frajli

Nakon njemačke Brega, Alen Islamović, Mladen Vojičić Tifa i orkestar za svadbe i sahrane družit će se sa publikom u Beču. U austrijskoj prijestolnici oni će nastupiti  u prestižnoj dvorani hotela „Pyramide“ u Vosendorfu u Beču, a za organizaciju ovog spektakla zadužen je Fikret Vukalić Fantom,  koji već godinama u ovoj zemlji pravi najbolje koncerte najpopularnijih pjevača sa prostora bivše Jugoslavije.

– Zdravo svima u Beču. Pred 8. mart 5. marta „Bijelo dugme“ će održati možda svoj najveći koncert u dijaspori u dvorani hotela „Pyramide“ u Vosendorfu u Beču. Dođite. Bit će ludo, ko ne poludi taj nije normalan – rekao je legendarni muzičar Goran Bregović.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Slavljenička turneja Bijelog dugmeta: Počela večerašnjim koncertom u Sarajevu

U 2016. godini turneja „Ko ne poludi nije normalan“ bit će održana u još nekoliko gradova u Njemačkoj, a za organizaciju bit će zadužen Brane Ivić. Podsjetimo iza ovog uspješnog projekta kao producent stoji Adis Gojak.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Neno Murić u nedjelju gost na sarajevskom koncertu Frajli

Neno Murić je posljednjom pjesmom "Ljubiš mi se" oduševio...

(VIDEO) Na novoj pjesmi Berina Buturovića “Ni mrvu slabosti” radila vrhunska ekipa predvođena Dinom Šukalom i Harisom Dubicom

Berin Buturović, jedan od najtraženijih bosanskohercegovačkih pjevača mlađe generacije,...

Promjenjivo vrijeme u BiH: Nakon sunca dolaze pljuskovi i grmljavina

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje promjenjivo vrijeme...

Održan koncert u čast prof. Osmana-Faruka Sijarića

Program ovogodišnjeg festivala Majske muzičke svečanosti uključuje dva koncerta...