Fudbalska reprezentacija BiH odbila prijateljsku utakmicu s Engleskom

- Advertisement -

Pregovori oko odigravanja test meča Engleska – BiH, barem u maju ove godine, su propali. Razlog, neodgovarajući termin 22. maja, ali i loši finansijski uvjeti koji su nuđeni Nogometnom/Fudbalskom savezu BiH

Pored prijateljske utakmice sa Španijom, fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine za maj ove godine imala je ponudu još jedne velesile, nacionalnog tima Engleske.

Međutim, pregovori oko odigravanja meča Engleska – BiH, barem u maju ove godine, su propali. Razlog, neodgovarajući termin, ali i loši finansijski uvjeti koji su nuđeni Nogometnom/Fudbalskom savezu BiH (N/FS BiH), saznaje Anadolu Agency (AA).

Agencija koja je trebala organizovati susret, ali i prvi ljudi FS Engleske ponudili su BiH prijateljsku utakmicu 22. maja, i nisu željeli praviti nikakve ustupke u pogledu eventualnog pomjeranja termina i pored nekoliko molbi iz Sarajeva. Shodno tome, čelnicima N/FS BiH, odnosno stručnom štabu fudbalske reprezentacije BiH to nikako nije odgovaralo jer bi u tom slučaju igrače na okupu morali držati i više od 20 dana, obzirom da su već ugovoreni test dueli sa Španijom 29. maja, te nastup na Kirin kupu u Japanu od 3. do 7. juna. Osim toga, agencija je ponudila N/FS BiH i izuzetno malu sumu novca za igranje protiv učesnika predstojećeg Evropskog prvenstva u Francuskoj, tako da su pregovori propali, odnosno BiH je odbila igrati protiv Engleske.

PROČITAJTE JOŠ:  Sjajna Lana Pudar se plasirala u polufinale Svjetskog prvenstva u Dohi

U N/FS BiH ističu da će i pored toga reprezentacija BiH imati dovoljan broj kontrolnih utakmica do septembarskog starta kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo Rusija 2018 i da neće tražiti dodatne sparing partnere. Sada je i definitivno jasno da će popularni “zmajevi” do kvalifikacionog duela 6. septembra protiv Estonije, imati provjere protiv Luksemburga u Luksemburgu (25. marta), Švicarske u Zurichu (29. marta), Španije u St. Gallenu (29. maja), te na Kirin kupu u Japanu, gdje će pored domaće selekcije i BiH nastupiti Danska i Bugarska, navodi Anadolu Agency.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte neizvjesnu utrku u kojoj je Lana Pudar osvojila medalju

– Od sutra prodaja ulaznica za meč sa Švicarskom –

Prodaja ulaznica za utakmici Švicarska – BiH počet će sutra (19. februara). Cijena karte za sektor na tribinama stadiona u St. Gallenu koji će pripasti navijačima BiH koštat će 39 švicarskih franaka, odnosno 70 KM. Ulaznice se mogu kupiti online putem internet stranice www.ticketcorner.ch.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

(FOTO i VIDEO) Elvedina Muzaferija u Svjetskom kupu odskijala vikend iz snova

Neprikosnovena Elvedina Muzaferija vozila je i danas u Crans...

Muzaferija nakon historijskog uspjeha: Ovo je samo početak, budite uz mene i sutra

Prvi put nakon ostvarenog historijskog 4. mjesta u Svjetskom...

Historijski uspjeh sjajne Elvedine Muzaferije: Četvrta u Crans Montani, stotinke je dijelile od podija

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija je ostvarila najbolji rezultat...

Još jedan sjajan rezultat: Elvedina Muzaferija osvojila 18. mjesto u utrci spusta Svjetskog kupa

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija je na današnjem spustu...

(VIDEO) Pogledajte neizvjesnu utrku u kojoj je Lana Pudar osvojila medalju

Najbolja bosanskohercegovačka plivačica osvojila je bronzu na Svjetskom prvenstvu...