Frenkie predstavlja novi spot i najavljuje novi album

- Advertisement -

Popularni hip hop glazbenik Frenkie predstavlja novu pjesmu i video spot i time najavljuje početak promotivne faze svog novog albuma Reexperience. Frenkie se na pozornicu vraća dvije godine nakon svog najuspješnijeg albuma Troyanac te zajedničkog ep-a DNA kojeg je radio s producentom Billainom.

Njegova nova pjesma „Gdje god su moji“ donosi nam starog energičnog Frenkija kojeg se publika pomalo i poželjela. Kao gost mu se ovaj put pridružio dugogodišnji prijatelj i kolega Kontra, a za produkciju je bio zadužen Billain. U svom klasičnom hip hop stilu, Frenkie, Kontra i Billain ponovo dokazuju da zasluženo pripadaju u sami vrh hip hop elite i sa „Gdje god su moji“ donose klupsku bombu koja će na svakom koncertu izazvati opći lom. Video spot potpisuje sarajevska produkcijska kuća Pro.ba, režiju Nermin Hamzagić, a pored ovog trojca tu su i Edo Maajka kao i dj Soul, zapravo cijela Fm Jam ekipa na jednom mjestu.

 „U videu smo pokušali prikazati prošlu godinu koja je za nas bila itekako burna. Tu su brojna putovanja, nastupi, među kojim je i meni najdraži sa sarajevskom filhramonijom, snimanje našeg filma Soul Train, pa sve do rada na ovom albumu, sve to smo pokušali da upakiramo i prikažemo publici“, izjavio je Frenkie.

Treba još jednom napomenuti da su Frenkie i co. prošle godine proveli pet dana u svom vlaku na putovanju kroz BiH i snimili jako zanimljivi dokumentarni film o tamošnjoj glazbenoj sceni. Tako se u filmu pored hip hop ekipe pojavljuju sevdah pjevač Božo Vrećo, Sarajevska filharmonija, te brojni drugi glazbenici. Dokumentarni film doživio je svoju premijeru na prošlogodišnjem Sarajevo Film Festivalu i pobrao odlične kritike, a uskoro ćemo ga moći gledati i u kinima širom regije.

PROČITAJTE JOŠ:  Neno Murić novu pjesmu "Ljubiš mi se" objavit će za Dan zaljubljenih

Kada je u pitanju njegov novi album Reexperience, Frenkie je rekao sljedeće. „Kao što smo već ranije nagovijestili, riječ je o posebnom izdanju koje sadrži desetak najdražih pjesama s moja četiri solo albuma, te par novih stvari. Od Odličnog cd-a je prošlo više od deset godina i mislim da ćemo s ovim albumom fino zaokružiti taj period moje karijere. Sretan sam što su pred nama nove svirke i jedva čekam da vam predstavim bombe koje smo zakopali sa BILLAIN-om.

PROČITAJTE JOŠ:  Robot će izvući sa dna mora legendarni brod vrijedan milijarde dolara

Ideju za takav album dobio sam nakon jednog nastupa gdje smo nakon dugog vremena svirali blok starih stvari. Fascinantno je bilo kako ljudi na prve taktove tih pjesama reagiraju s pozitivnom energijom, kao da se na trenutak vrate u to vrijeme i te pjesme osjete i ponovo prožive. Upravo tako se i ja osjećam kada ih izvodim ili nakon dugo vremena ponovo poslušam.

Svaka od tih pjesama u meni probudi jako lijepe uspomene i osjećaje, te me vrati me u period njihovog nastanka. Moji tekstovi su intimni i svaki od njih obilježava jedan period mog života, tako da slušajući pjesme s Reexperienca je kao da pogledam svoj stari fotoalbum. Iza mene su brojni albumi, koncerti, i sada je došlo vrijeme da se s Vama prisjetim svega toga“.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Halid Bešlić pred koncert u Brčkom: To je čaršija koja voli muziku

Brčko će u naredni utorak, 5. marta, biti muzički...

Nova sezona emisije “Tvoje lice zvuči poznato” od 8. marta na novoj: U žiriju i Enis Bešlagić

Pripremite se za nevjerovatnu kombinaciju muzičkih transformacija, zabavnih iznenađenja...

Jasna Gospić: Bila sam i ostala Titova pionirka

Jasna Gospić je bogatu muzičku karijeru započela kao gimnazijalka...