C.Horner: “Bernie će nas sve nadživjeti”

- Advertisement -
horner
Photo: Getty Images

Horner je ponovno odbacio glasine da će zamijeniti Bernija na njegovoj poziciji. Mediji u V.Britaniji u proteklom periodu objavljuju nekoliko analiza po kojima bi logična zamjena za Ecclestonea bio Horner, međutim on ne izgleda ni malo zainteresovano za ulogu čovjeka broj 1 u Formuli 1.

Bernie Ecclestone se suočava sa teškim optužbama za podmićivanje, i posljednjih dana je uglavnom na sudu svjedočeći i braneći se u procesu protiv njega. Sam Bernie ne izgleda previše uzbuđeno zbog svega što se dešava i čini se da mu je svejedno šta će sud na kraju odlučiti iako to može biti i zatvorska kazna.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

U njegovom slučaju, obzirom da je već davno zakoračio u devetu deceniju života, malo je vjerovatno da će završiti u zatvoru ali su moguće brojne druge sankcije a skoro je potpuno sigurno da više neće moći obavljati svoju funkciju u FOM-u i biti vladar svega u Formuli 1.

“Potpuno mi je svejedno kakav će ishod biti i da li ću ostati na svojoj funkciji. U životu imam još puno stvari koje trebam uraditi. ” Izjavio je Bernie Ecclestone novinarima pred sudom u Londonu.

S druge strane Horner, sadašnji šef ekipe Red Bull koji je i inače u jako bliskim odnosnima sa Bernijem, odbacuje bilo kakvu ideju da bi on mogao zamijeniti Bernija: “Obzirom na njegovo zdravlje, Bernie će nas sve nadživjeti. Ja sam u potpunosti posvećen svom timu, i nemam ambicija da zauzmem tu poziciju.  Osim toga smatram da i kada bi došlo do toga da neko treba preuzeti takvu funkciju to ne može biti jedan čovjek. Bernia jednostavno ne može zamijeniti samo jedan čovjek i kada i ako dođe do toga, cijeli sistem će se morati reformisati i reorganizovati.” Izjavio je Horner.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...