Eurosport potpisao novi desetogodišnji sporazum s World Snookerom i IMG-om

- Advertisement -

Eurosport, World Snooker i IMG danas su objavili desetogodišnje produživanje televizijskih i digitalnih prava za prijenos 18 turnira World Snooker Toura na Eurosportu i Eurosport Playeru, platformi za prijenos sadržaja uživo i na zahtjev. Sporazum je ojačao poziciju Eurosporta kao europskog centralnog mjesta za snooker i poklonicima ovog sporta osigurao mogućnost praćenja najboljih partija uživo.

Događaji će se prenositi ekskluzivno na Eurosportu na 54 tržišta širom Europe.* Kao dodatak prijenosima uživo, gledatelji će u posebnom programu moći uživati u komentarima vodećih igrača i osoba iz svijeta snookera. Na Eurosport Playeru će gledatelji moći birati koje mečeve žele gledati uz kamere koje pokrivaju više takmičarskih stolova.

“Snooker ima strastvene poklonike i važan je dio programa Eurosporta još od prvog prijenosa 2003. Eurosport je pridonio popularizaciji ovog sporta, prikazujući najbolja takmičenja s komentarima stručnjaka i uzbudljivim specijalnim programima poput “The Roonie O`Sullivan Showa”, izjavio je Peter Hutton, izvršni direktor Eurosporta, na novinskoj konferenciji Svjetskog prvenstva u snookeru. „Imamo odlične rezultate gledanosti snookera te smo sretni što možemo objaviti kako ćemo nastaviti dijeliti najbolje trenutke ovog sporta s obožavateljima širom kontinenta sljedećih 10 godina.“

PROČITAJTE JOŠ:  Kožna jakna Michaela Jacksona prodata za 306.000 dolara

snooker

„Ovaj dugoročni sporazum s Eurosportom ima veliko značenje za naš sport. Eurosport je odigrao ključnu ulogu u brzom rastu popularnosti snookera u Europi posljednjih 13 godina i postavio ga je na mjesto najgledanijih sportova čitave regije. Igrači sada putuju u sve dijelove Europe i susreću se s poklonicima sporta koji su snooker prvi put vidjeli upravo na Eurosportu. Uzbuđeni smo zbog razvoja koji nas očekuje u nadolazećoj deceniji, organizirat ćemo nova takmičenja u Velikoj Britaniji i ostatku Europe te nastaviti saradnju s  Eurosportovim timom za postavljanje još čvršćih temelja ovom sportu“ izjavio je predsjednik World Snookera, Barry Hearn.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Bugojanac Edi Hadžiahmetović ponovo oduševio u muzičkom showu, Nataša Bekvalac ga proglasila zvijezdom

Adam Kelly, voditelj prodaje za EMEA tržište i voditelj globalnog poslovnog razvoja za SVP IMG media, je zaključio: „Sretni smo što smo postigli naš cilj, a to je nastavak rasta i povećavanje popularnosti World Snooker Toura, kroz distribuciju putem Eurosporta, u ime World Snookera. Produljenje sporazuma osigurat će daljnju dobrobit ovom sportu od opsežnih prijenosa koje Eurosport osigurava putem svojih televizijskih i digitalnih kanala“.

Dugogodišnji, multiplatformski ugovor uključuje ekskluzivni prijenos inauguracijskog „Home Nations Series“ koji se sastoji od Welsh, Scottish, Irish i English Opena.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Koncert u Sarajevu posvećen Kemalu Montenu

Tradicionalni Novogodišnji koncert Sarajevo Big Band i prijatelji ove...

Kojem kolegi u Sarajevu je Semir Cerić Koke skuhao bosansku kafu

Zeničanin Irdin Krnjić, koji je publici u Bosni i...

Njemačka uvodi zabranu, rizikujete kaznu ako vozite sa ovim gumama

Od oktobra 2024. godine Njemačka uvodi nova pravila u...

Baka zabranila kćerki i unuku da kod nje slave Božić jer ne vjeruju u Djeda Mraza

Jedna žena izazvala je pomutnju na Redditu nakon što...

Google građanima BiH čestitao Dan državnosti

Tehnološka firma i najpoznatiji pretraživač na svijetu Google svake...