EstradaLife news

Vanna ima “Krivu notu”

0
Vanna ima “Krivu notu”, Life.ba
Foto: Sanja Agić

“Kriva nota” naziv je aktuelnog singla pjevačice Vanne za koji je sama napisala stihove i muziku te time nastavila uspješan niz novijih kantautorskih pjesama kojima nalazi put do vjernih poklonika svoje muzike, a istovremeno uspijeva zaokupiti pažnju i sasvim nove publike, što je u današnjim uslovima hiperprodukcije veliki izazov.

“Biti tema nečije pjesme, znati da nekome ne daš mira u tolikoj mjeri da ti posveti pjesmu može biti jako zabavno i laskavo, pogotovo ako je u dobrom kontekstu. Tako se i ja u svojim pjesmama trudim doticati nekih tema koje nisu prečesto opjevane, naći neku zgodnu nekorištenu rimu da publici ponudim nešto drugačije i svježe”, kaže Vanna o novoj pjesmi za koju je muzički producent Goran Kovačić osmislio sjajan aranžman, proniknuvši u autoričinu viziju atmosfere pjesme.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Vodena apokalipsa prijeti: Voda raste, plutaju mine, hiljade bježe, pomor životinja...

Reditelj Darijo Lepoglavec zaslužan je za videospot u kojemu se Vanni pridružuje i vrhunski plesač te koreograf njenog koncertnog spektakla u Areni Zagreb Alen Sesartić s plesnom partnericom Lanom Antunović.
“Kriva nota” naći će se s hitovima “Puna memorija”, “Pjesma o tebi”, “Želja” te još nekoliko neobjavljenih pjesama na Vanninom novom studijskom albumu koji očekujemo krajem ove godine u izdanju diskografske kuće Croatia Records.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Sramotno ponašanje sarajevskih vozača: Ne propuštaju vozilo Hitne pomoći pod rotacijom

Velika novost je da Vanna prvi put autorski potpisuje sve pjesme s albuma što ga izdvaja od svih njenih do sada objavljenih nosača zvuka. Ta činjenica nudi publici jedinstvenu priliku zaviriti u, muzikom iznijeto, intimno promišljanje pjevačice i autorice koja je svojim vanserijskim vokalom i bezvremenskim hitovima obilježila historiju hrvatske muzike.


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.