Vanna ima “Krivu notu”

- Advertisement -

“Kriva nota” naziv je aktuelnog singla pjevačice Vanne za koji je sama napisala stihove i muziku te time nastavila uspješan niz novijih kantautorskih pjesama kojima nalazi put do vjernih poklonika svoje muzike, a istovremeno uspijeva zaokupiti pažnju i sasvim nove publike, što je u današnjim uslovima hiperprodukcije veliki izazov.

“Biti tema nečije pjesme, znati da nekome ne daš mira u tolikoj mjeri da ti posveti pjesmu može biti jako zabavno i laskavo, pogotovo ako je u dobrom kontekstu. Tako se i ja u svojim pjesmama trudim doticati nekih tema koje nisu prečesto opjevane, naći neku zgodnu nekorištenu rimu da publici ponudim nešto drugačije i svježe”, kaže Vanna o novoj pjesmi za koju je muzički producent Goran Kovačić osmislio sjajan aranžman, proniknuvši u autoričinu viziju atmosfere pjesme.

PROČITAJTE JOŠ:  Djevojka pretučena na pumpi: Ošamarila muškarca, on joj vratio višestruko

Reditelj Darijo Lepoglavec zaslužan je za videospot u kojemu se Vanni pridružuje i vrhunski plesač te koreograf njenog koncertnog spektakla u Areni Zagreb Alen Sesartić s plesnom partnericom Lanom Antunović.
“Kriva nota” naći će se s hitovima “Puna memorija”, “Pjesma o tebi”, “Želja” te još nekoliko neobjavljenih pjesama na Vanninom novom studijskom albumu koji očekujemo krajem ove godine u izdanju diskografske kuće Croatia Records.

PROČITAJTE JOŠ:  Nesreća u Meksiku: Srušila se pozornica na predizbornom skupu, najmanje pet ljudi poginulo

Velika novost je da Vanna prvi put autorski potpisuje sve pjesme s albuma što ga izdvaja od svih njenih do sada objavljenih nosača zvuka. Ta činjenica nudi publici jedinstvenu priliku zaviriti u, muzikom iznijeto, intimno promišljanje pjevačice i autorice koja je svojim vanserijskim vokalom i bezvremenskim hitovima obilježila historiju hrvatske muzike.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Užas u Beogradu: Ljudska lobanja nađena u kući

Beogradska policija je u kući jednog muškarca pronašla ljudsku...

Nakon jučerašnjeg vandalskog čina: Očišćeno Turbe sedam braće u Sarajevu

Nakon jučerašnjeg vandalskog čina u kojem je išarano Turbe...

Osumnjičeni za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić odlučio progovoriti o zločinu

Osumnjičeni za ubistvo dvogodišnje djevojčice Danke Ilić, Srđan J....

Autobus se pokvario na šinama, tramvaji rade od Skenderije do Ilidže

Tramvajski saobraćaj je u zastoju na relaciji Skenderija –...

U centru Beograda iz zračne puške upucana djevojčica (15)

Djevojčica (15) ranjena je u blizini Kalemegdana kada je...