Del Bosque: Dolazimo s izazovom osvojiti treće finale zaredom

- Advertisement -

Španjolski izbornik Vicente del Bosque kazao je, komentirajući jučerašnji ždrijeb za Euro 2016., da je dobio “tešku grupu” u kojoj je Španjolska sa Hrvatskom, Češkom i Turskom, ali je poručio da dolazi osvojiti treći put zaredom Europsko prvenstvo.

“Ovo je teška skupina. Već smo vidjeli u prošlosti kako su neki protivnici bili teški”, izjavio je del Bosque. “Dolazimo s izazovom osvojiti treće finale zaredom i to je nešto posebno što nikome dosad nije uspjelo. Ima teških protivnika na tom putu”, dodao je španjolski izbornik.

PROČITAJTE JOŠ:  Elvedina Muzaferija je ponos, iduća sezona će biti još bolja

Španjolska, koja brani naslov europskog prvaka osvojen 2012., prvu utakmicu igra s Češkom 13. lipnja u Toulouseu.

“Dobro je što počinjemo 13. jer dobijamo tri dana, budući da će španjolski klubovi, vjerujem, biti u europskim finalima”, rekao je.
Europsko prvenstvo počinje 10. lipnja. Nakon utakmice s Češkom, Španjolska će 17. igrati s Turskom, a posljednju utakmicu u skupini D s Hrvatskom 21. lipnja u Bordeauxu.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo O.J. Simpson, velikan američkog fudbala kome se sudilo za dvostruko ubistvo

Španjolski klubovi Barcelona, Real Madrid i Atlético Madrid natječu se u Ligi prvaka čije finale se igra 28. svibnja u Milanu. Sevilla, Valencia, Villarreal i Athletic Bilbao igraju u Europskoj ligi, a finale je na rasporedu 18. svibnja u Baselu. Španjolska je osvojila posljednja dva Europska prvenstva 2008. i 2012. godine, a jedan naslov je ponijela i 1964.godine.

Fena

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...

DI SPID slavi rođendan: 30 godina uspjeha

Danas je tačno 30 godina od osnivanja Sportskog društva...

Elvedina Muzaferija je ponos, iduća sezona će biti još bolja

Nakon najuspješnije takmičarske sezone za Elvedinu Muzaferiju i bh....