Biciklistička trka Beograd – Banjaluka starta u subotu sa Trga Republike u Beogradu

- Advertisement -

Deseta dvodnevna biciklistička trka Beograd-Banjaluka stratraće u subotu u 12.30 časova sa Trga Republike u Beogradu, a sve je spremno za njeno održavanje.

Vladimir Kuvalja, direktor trke Beograd-Banjaluka, na današnjoj konferenciji za novinare izjavio je da će u ovoj trci učestvovati oko 130 takmičara iz 20 zemalja.

“Imamo malo manji broj takmičara jer se u isto vrijeme održavaju i druge trke, ali kvalitet nije izostao”, kazao je Kuvalja, te kako prenosi Anadolu Agency (AA) naveo da izuzetno dobre ekipe dolaze iz Italije, Grčke, Srbije, Austrije…

Prije održavanje jubilarnog, desetog takmičenja njegov kvalitet potvrdilaje AIOCC Međunarodna asocijacija organizatora biciklističkih trka koja je krajem prošle godine primila je u svoje članstvo Međunarodnu biciklističku trku Beograd Banjaluka. Trka će biti i kvalifikaciona za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo O.J. Simpson, velikan američkog fudbala kome se sudilo za dvostruko ubistvo

Kilometraža trke, koja se vozi u dvije etape, od Beograda do Bijeljine je oko 140 kilometara, a druga etapa od Teslića do Banjaluke duga je 160 kilometara, nakon koji će takmičari u nedjelju u Banjaluci oko 16.00 časova voziti sedam krugova kroz ovaj grad, ukupne dužine 40 kilometara. Granicu između Srbije i BiH takmičari će u subotu proći bez zaustavljanja.

Tihomir Kuvalja, čuveni banjalučki biciklista objasnio je da se radi o trci visokog ranga, prestižu među takmičarima,koje u toku trke oko 200.000 gledalaca.

“Izuzetno je značajno i što će RT RS imati direktan prenos dijela trke”, kazao je Tihomir Kuvalja.

Jasmina Davidović, ministar porodice omladine i sporta Republike Srpske istakla je da je ova sportska manifestacija uvrštena u manifestacije od posebnog značaja i dodala da će je ministarstvo finansirati u skladu sa njenim značajem i finasijskim mogućnostima ministarstva.

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

“Na ovaj način održavamo i pojačavamo specijalne i paralelne veze RS i Srbije”, istakla je ona.

Pozvala je građane da u Banjaluci dočekaju učesnike trke i navela da je poseban značaj ovog događaja u činjenici da promoviše sport među mladima i djecom, da dobiju volju i želju da se bave sportom.

Organizatori su se zahvalili na podršci svim gradovima i opštinama kroz koje tokom trke prolaze takmičari od Beograda, preko Šapca, do Bijeljine, te od Teslića preko Tešnja, odnosno Jelaha, Dervente, Doboja, Prnjavora, Laktaša i Banjaluke.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...