Associations World Congress 2017. u Beču

- Advertisement -

Nakon završenog Svjetskog kongresa udruženja (Associations World Congress) u Berlinu 12. aprila slijedeće mjesto održavanja ovog kongresa u 2017. godini je Beč, koji je zajedno sa Parizom i Madridom jedna od najomiljenijih kongresnih destinacija u svijetu. U bečki sajamski centar Austria Center Vienna očekuje se dolazak 300 predstavnika i organizatora kongresa velikih međunarodnih udruženja.

Renomirani Associations World Congress (AWC) je najveća edukativna, naučna, networking konferencija za međunarodna udruženja koji će se u maju 2017. godine prvi put održati u Beču. Stoga će organizatori kongresa u Beču iskoristiti tu šansu da grad Beč pozicioniraju kao savršeno mjesto za organizaciju svih vrsta manifestacija, a prevashodno, kongresa. Dodana vrijednost je prilično visoka i po kongresnom učesniku i danu iznosi 534 eura, što je duplo više od prosječnog turiste.

PROČITAJTE JOŠ:  Nove informacije: Nestala djevojčica Danka Ilić navodno viđena u Beču!

Međunarodni kongresi udruženja su daleko najbrže rastuće tržište u svijetu. Međunarodna udruženja, posebno iz medicinske oblasti, organizuju kongrese redovno, uglavnom na godišnjem nivou, kako bi predstavili i diskutovali o najnovijim saznanjima u određenoj naučnoj oblasti. Buduće kongresne destinacije i kongresni centri se stoga rezervišu prilično rano, obično 3 do 5 godina unaprijed. Širom svijeta postoji 60.000 međunarodnih udruženja. Svake godine se osnuje 700 novih.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ovo su najbogatiji ljudi u BiH

Portal BiznisInfo.ba je sačinio je listu najuspješnijih preduzetnika pa...

Nastavlja se blagi pad cijena goriva u BiH: Benzin od 3,22 KM, dizel od 3,41 KM po litru

Nastavlja se bilježiti blagi pad cijena goriva na benzinskim...

U Neumu zadovoljni predsezonom, ali nedostaje radne snage

U jedinom bh. gradu na moru su zadovoljni predsezonom...

30 milijuna eura potpore Zapadnom Balkanu za sedam godina

SARAJEVO - Povjerenik EU-a za proširenje Olivér Várhelyi poručio...

Struktura nezaposlenih osoba u FBiH nije povoljna

SARAJEVO - U Federaciji BiH struktura nezaposlenih osoba nije...