Državljani Rusije i Švedske uhapšeni na Sarajevskom aerodromu

- Advertisement -

Pripadnici Jedinice granične policije Bosne i Hercegovine Aerodrom Sarajevo, 5. decembra 2023. godine, na letu za Istanbul, lišili su slobode F.S.A. (2002.), državljanina Kraljevine Švedske. Naime, graničnim provjerama je utvrđeno da je Interpol Štokholm raspisao potjernicu za njim zbog krivičnih djela u vezi s opojnim drogama, piše Avaz. Predat je službenicima Sudske policije Suda BiH.

Prethodno, 3. decembra 2023., pripadnici ove jedinice su lišili slobode A.P. (1980.), nakon što je ustanovljeno da je Interpol Moskva raspisao potjernicu za njim zbog krivičnog djela Mito i korupcija u posebno velikim razmjerama. Državljanin Ruske Federacije je na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigao letom iz Istanbula. Predat je službenicima Sudske policije Suda BiH.

PROČITAJTE JOŠ:  Sarajevski policajci zaplijenili spid, oduzeli i pištolj

Pripadnici Jedinice GPBiH Gradiška, 1. decembra 2023., lišili su slobode J.H. (1993.), državljanku Republike Hrvatske. Utvrđeno je da je Interpol Pariz raspisao potjernicu za njom zbog krivičnog djela Organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelima Teška krađa i Prevara. Kontrolirana je na izlasku iz BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Bosanska Dubica i predata službenicima Sudske policije Suda BiH.

PROČITAJTE JOŠ:  Djevojka uhapšena zbog pokušaja ubistva

Istoga dana, pripadnici ove jedinice su na ulasku u našu zemlju na prijelazu Bosanska Gradiška lišili slobode S.K. (1997.), jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Bosanskoj Gradišci zbog krivičnih djela nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici i tjelesne povrede. Državljanin BiH je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Banja Luka.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Isplata februarskih penzija u FBiH počinje 5. marta

Isplata februarskih penzija u Federaciji BiH počinje 5.marta potvrđeno...

Povlači se “Milka Oreo Bar” s bh. tržišta: U čokoladi pronađeni komadići plastike

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem...

Kamion na magistralnom putu M-17 kod Zenice udario 73-godišnju staricu

U saobraćajnoj nesreći koja se večeras oko 18.10 sati...

Zašto su fudbaleri ubili MMA borca: Ubice su poznati kao problematični momci

Fudbaleri Marko Daničić i Vasilije Gačarević, osumnjičeni za ubistvo...