Video: Početni Entuzijazam – Kišna

- Advertisement -

Muzički sastav “Početni entuzijazam”, nastao je u jesen 2013. godine. Već  u ožujku/martu 2014. godine se predstavlja se publici sa svojim prvim singlom “Još malo”, dok u oktobru iste godine izlazi i “Nevrijeme” – drugi singl i naslovna numera njihovog prvog albuma. Koncem siječnja/januara 2015. godine sastav je na svom YouTube kanalu objavio i treći singl “Prazan i siv”, i napokon, nakon pauze od skoro godinu dana, slijedi i četvrti singl “Kišna”

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Legendarni Bruno Langer o saradnji sa grupom ZAR: Drago mi je što sam gost na pjesmi "Žurim", svi živimo rock'n'roll

Kompozicija “Kišna” snimljena je u studiju Muzičkog centra Pavarotti u Mostaru u maju/svibnju 2015. godine, dok su završni zahvati, za koje je zaslužan producent Saša Karabatak, napravljeni početkom siječnja/januara 2016.  godine na istoj adresi. Tekst pjesme napisao je Igor Borozan, muziku Ale Puzić, dok iza aranžmana stoje članovi “Početnog entuzijazma”: Nedim Zaklan (bubanj), Nedžad Zaklan (bas gitara) i Ale Puzić (gitare i vokal).

Na YouTube kanalu “Nevrijeme” možete poslušati, a i pogledati, materijal kojim “Početni entuzijazam” pokušava otvoriti vrata domaće muzičke scene.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Gdje će Bosanci i Hercegovci dočekati prvomajske praznike i šta kažu o cijeni janjetine

Bosanci i Hercegovci vrše posljednje pripreme za prvomajske praznike....

Preminuo akademik Dževad Jahić

Dževad Jahić, bosanskohercegovački lingvist, pjesnik i akademik, preminuo je...

Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Na popularnoj društvenoj mreži Reddit, često nailazimo na zanimljive...

(VIDEO) U zagrebački tramvaj ušla Dubioza kolektiv i napravila show

Dubioza kolektiv iznenadila je Zagrepčane svirkom u tramvaju. Na okretištu...