Event & ZabavaMuzika

Video: Početni Entuzijazam – Kišna

0
Video: Početni Entuzijazam – Kišna, Life.ba

Muzički sastav “Početni entuzijazam”, nastao je u jesen 2013. godine. Već  u ožujku/martu 2014. godine se predstavlja se publici sa svojim prvim singlom “Još malo”, dok u oktobru iste godine izlazi i “Nevrijeme” – drugi singl i naslovna numera njihovog prvog albuma. Koncem siječnja/januara 2015. godine sastav je na svom YouTube kanalu objavio i treći singl “Prazan i siv”, i napokon, nakon pauze od skoro godinu dana, slijedi i četvrti singl “Kišna”

PROČITAJTE JOŠ:  Rovinj pogodilo snažno nevrijeme: Stabla padala po autima

Kompozicija “Kišna” snimljena je u studiju Muzičkog centra Pavarotti u Mostaru u maju/svibnju 2015. godine, dok su završni zahvati, za koje je zaslužan producent Saša Karabatak, napravljeni početkom siječnja/januara 2016.  godine na istoj adresi. Tekst pjesme napisao je Igor Borozan, muziku Ale Puzić, dok iza aranžmana stoje članovi “Početnog entuzijazma”: Nedim Zaklan (bubanj), Nedžad Zaklan (bas gitara) i Ale Puzić (gitare i vokal).

Na YouTube kanalu “Nevrijeme” možete poslušati, a i pogledati, materijal kojim “Početni entuzijazam” pokušava otvoriti vrata domaće muzičke scene.

https://www.youtube.com/watch?v=WjIG9KylBU8


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)