‘TO SAM JA’ Vlado Kalember: Ova pjesma je moja verzija  ‘My Way’!

- Advertisement -

Vlado Kalember, jedan od najvećih šarmera i vlasnik najpoznatijeg i svima ugodnog hrapavog vokala na domaćoj glazbenoj sceni, uz svoj bend Srebrna krila ovoga puta predstavlja jednu uistinu posebnu skladbu.

Nakon nedavnih uspješnica “Kopija” i “Je li ti žao zbog nas”, Vlado Kalember i Srebrna krila objavili su novi singl “To sam ja” koji ima poseban značaj i izdvaja se od svega što su dosad objavili. Naime, Vladina, radišnost i kreativnost nije mu dopustila da pronađe vremena kako bi napisao biografiju na uobičajeni način kroz knjigu kako to rade mnogi umjetnici,  već ju je odlučio pretočiti na sebi svojstven način, u njemu najprirodnijoj formi – kroz pjesmu. “To sam ja” biografski je singl prepun ljubavi, odvažnosti i topline zasigurno će vas osvojiti na prvo slušanje, objavio je Dancing Bear.

Kako je nastala pjesma

O ideji, realizaciji i nastajanju vlastite biografije kroz ovu prekrasnu emotivnu skladbu jednostavno naslovljenu “To sam ja” i zašto ju je baš sada odlučio podijeliti sa svima nama,  Vlado je pojasnio:

PROČITAJTE JOŠ:  Dean Kotiga prvi put u Tuzli: Kvizmajstor je gost Sajma kafe i čokolade

“Napisao sam pjesmu prije pet godina i sada je završio, što znači da je baš sada pravi trenutak za objavljivanje. Ova pjesma je moja verzija  ‘My Way’! To sam ja, to je moj put, moj život koji sam sažeo u jednu, ovu pjesmu. Za mnoge će to biti samo ljubavna pjesma ali za mene osobno je to puno više – to je pjesma o meni.“ U nastavku dodaje jedan jako značajan i interesantan detalj “…stihovima: ‘ i  tvoja ljubav me podigne…’  se odnose na mog sina, namijenjeni su njemu“ .

Glazbu pjesme “To sam ja”, objavljene za diskografsku kuću Dancing Bear, potpisuje Vlado Kalember, stihove sjajni Željko Pavičić dok se aranžman i produkciju pobrinuo, već tradicionalno, odličan Hrvoje Grčević – Grga.

PROČITAJTE JOŠ:  Vrijeme u BiH: Evo kakve se temperature očekuju sutra

Prigodno posebnoj tematici pjesme i njezinom značenju, sasvim logičan je i odabir simpatične fotografije preslatkog, jednogodišnjeg Vlade koja je poslužila upravo za cover singla / biografije “To sam ja”. 

40 godina karijere

Vlado Kalember i Srebrna krila jedan su od najdugovječnijih hrvatskih sastava čija karijera s prekidima traje preko četrdeset godina. Tijekom svoje karijere uspjeli su osvojiti obožavatelje diljem svijeta, od zemalja bivšeg Sovjetskog Saveza, Sjevernoj i Južnoj Americi, Australiji te širom Europe (primjerice u Bugarskoj su svojevremeno čak dobili nadimak ‘Balkanski Beatlesi’.

Svojim i danas rado slušanim pjesmama “Ana”, “Zakuni se ljubavi“, “Nek’ živi ljubav“ i “Vino na usnama“, Vlado Kalember i Srebrna krila obilježili su brojne mladosti, prve ljubavi i odrastanja, a razloga za sreću i ponos ima i danas kada ponovno osvajaju slušatelje.

Tijekom svoje karijere  prodali su milijune nosača zvuka pa se danas s punim pravom ubrajaju u najznačajnije pop izvođače ovih prostora.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Mostar Sevdah Reunion dobitnik velikog priznanja u svijetu World Musica

Mostar Sevdah Reunion je dobitnik najznačajnijeg world music priznanja...

Gdje će Bosanci i Hercegovci dočekati prvomajske praznike i šta kažu o cijeni janjetine

Bosanci i Hercegovci vrše posljednje pripreme za prvomajske praznike....

Preminuo akademik Dževad Jahić

Dževad Jahić, bosanskohercegovački lingvist, pjesnik i akademik, preminuo je...

Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Na popularnoj društvenoj mreži Reddit, često nailazimo na zanimljive...