The Ride: Snoop Dogg

- Advertisement -

On je hip hop legenda i globalna ikona. S ulica Long Biča u Kaliforniji, do svetske scene, Snoop Dogg je oduvek premašivao muzičke granice. Sada će, u potpuno novoj epizodi dokumentarne emisije „The Ride“, predstaviti najbitnije momente koji su mu promenili život, definisali karijeru i koji su ga formirali.

Rođen 1971. u Long Biču, Kalifonija, dobio je ime Calvin Cordozar Broadus, po svom očuhu, ali ga je mama još kao malog zvala Snoopy, po njegovom omiljenom crtaću. Snoop je rastao okružen muzikom. Kao mali je išao na časove klavira, pa čak i pevao u crkvi. Ali hip hop je 1993. stigao na zapad i postao saundtrek Snoopovog života.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pjevačica Sabina Dodik: Zeničanka koja svira klavir i violinu oduševila obradom hita Šemse Suljaković

U 6. razredu, vežbajući prvu rimu, Snoop je otkrio svakoj poziv. Kao stariji je usavršio bacanje rima takmičeći se sa đacima po školskim hodnicima i bio je nenadmašan.

Međutim, Long Bič je ’80-ih bio problematičan grad. Droge je bilo na svakom ćošku, haralo je više od 20 bandi, a sve to je Snoopu bilo previše primamljivo…

PROČITAJTE JOŠ:  Mujo Hodžić, učesnik "Zvezda Granda" umro u 26. godini

Danas je Snoop Dogg jedno od najvećih imena muzičke industrije, ali njegov put ka uspehu je bio sve sem lagan i pravolinijski. Ovog petka u 21:50 spremite se za ludu vožnju, punu uspona i padova, u potpuno novoj epizodi emisije The Ride: Snoop Dogg.

The Ride: Snoop Dogg

MTV kanal, petak u 21:50 i reprizno u subotu u 22:20

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Gdje će Bosanci i Hercegovci dočekati prvomajske praznike i šta kažu o cijeni janjetine

Bosanci i Hercegovci vrše posljednje pripreme za prvomajske praznike....

Preminuo akademik Dževad Jahić

Dževad Jahić, bosanskohercegovački lingvist, pjesnik i akademik, preminuo je...

Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Na popularnoj društvenoj mreži Reddit, često nailazimo na zanimljive...

(VIDEO) U zagrebački tramvaj ušla Dubioza kolektiv i napravila show

Dubioza kolektiv iznenadila je Zagrepčane svirkom u tramvaju. Na okretištu...