Sjajni koncerti u aprilu u Sarajevu

- Advertisement -

Sarajevo će u aprilu biti domaćin nekoliko odličnih koncerata. Tako će u četvrtak 6. aprila na dan kada se obilježava oslobođenje Sarajeva u sarajevskom Domu mladih Jasna Gospić održati gala koncert pod nazivom “Muzici s ljubavlju”.

Ovim muzičkim događajem bosanskohercegovačka istaknuta pjevačica obilježit će 40 godina bogatog muzičkog stvaralaštva i djelovanja na domaćoj, regionalnoj te muzičkoj sceni bivše Jugoslavije.

Koncert, koji organizira KJP Skenderija, bit će održan pod pokroviteljstvom premijera Kantona Sarajevo Elmedina Konakovića i uz podršku Ministarstva za kulturu i sport KS i ministra Mirvada Kurića. Gosti na koncertu bit će Jasnine drage kolege i prijatelji, koji su dio njenog rođendanskog albuma dueta. To su Halid Bešlić, Željko Samardžić, Goran Karan, Sergej Ćetković, Mladen Vojičić Tifa, Duško Kuliš, Mustafa Šantić i Dženan Jahić. Koncert će trajati od 20 do 22:30 sati, a tip koncerta je gala, nekomercijalni.

PROČITAJTE JOŠ:  Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Sarajevska publika s nestrpljenjem očekuje i “Noć majstora” muzički događaj na kojem će 14. aprila u dvorani „Mirza Delibašić“ nastupiti „Crvena jabuka“, „Električni orgazam“, Kiki Lesendrić i „Piloti“ i „Rock Simfonija“. Upravo zbog ovog spektakla Kiki Lesendrić i Srđan Gojković Gile, gitarista i frontmen „Električnog orgazma“ bili su u posjeti glavnom gradu BiH, gdje su se družili i sa Jasnom Gospić i Zvonimirom Đukićem Đuletom iz „Van Gogha“.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo akademik Dževad Jahić

– Lijepo je vidjeti da će Sarajevo u aprilu biti centar regiona, kada će biti održano nekoliko odličnih koncerata, a drago mi je što smo dobili poziv za nastup od organizatora „Noći majstora“. Sretan sam što sam se nakon nekoliko godina sreo sa Jasnom Gospić. Ona je izuzetna pjevačica i žao mi je što 6. aprila ne mogu biti u Sarajevu u Domu mladih – kazao je Kiki Lesendrić.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Gdje će Bosanci i Hercegovci dočekati prvomajske praznike i šta kažu o cijeni janjetine

Bosanci i Hercegovci vrše posljednje pripreme za prvomajske praznike....

Preminuo akademik Dževad Jahić

Dževad Jahić, bosanskohercegovački lingvist, pjesnik i akademik, preminuo je...

Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Na popularnoj društvenoj mreži Reddit, često nailazimo na zanimljive...

(VIDEO) U zagrebački tramvaj ušla Dubioza kolektiv i napravila show

Dubioza kolektiv iznenadila je Zagrepčane svirkom u tramvaju. Na okretištu...