Event & ZabavaMuzika

Noor nastavlja rad na novom albumu

0
Noor nastavlja rad na novom albumu, Life.ba

Bosanskohercegovački kantautor, pjevač, kompozitor i tekstopisac Nijaz Tepić Noor krajem februara nastavlja snimanje novog albuma na kojem je, kao i obično, okupio vrhunske muzičare iz cijelog regiona.

Na novom muzičkom materijalu, na kojem se nastavlja raditi već u posljednjoj sedmici februara, angažirani su Sinan Alimanović (klavir), Vladimir Kostadinović (bubanj), Kenan Imamović (bass gitara), Vernes Ljuštaku (gitara), Mujo Behmen (gitara), Arsen Ereš (saksofon).

Na jednoj od kompozicija novog nosača zvuka Nijaza Tepića Noora gostovat će i lider kultne srbijanske grupe “Van Gogh” Zvonimir Đukić Đule. Noor će nove kompozicije otpjevati u studiju “Amadeus” Marina Meštrovića, gdje će album i biti finaliziran, dok će se muzika snimati u studiju RTV BiH uz pomoć ton majstora Denisa Čabrića.

Prije početka snimanja u Sarajevu, Nijaz Tepić, inače strastveni ljubitelj skijana, odlučio je prepustiti se ljepotama Mont Blanca u Francuskoj:

“Na odmoru u Francuskoj potpuno sam napunio baterije. Sada sam spreman za nastavak rada na novom materijalu. Visinske pripreme bile su odlične i sada sam u top formi. Jedva čekam da okupim ekipu i da sviramo kao nikad do  sad.” -izjavio je Noor.


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.