Magična noć na peronu Željezničke stanice Sarajevo sa Jennifer Cardini

- Advertisement -

Garden of Dreams vas poziva na još jedan ples pod otvorenim nebom. Danas plešemo u bašti snova sa fenomenalnom Jennifer Cardini.

Prije nešto više od mjesec dana održano je drugo izdanje Garden of Dreams festivala, kada nažalost nismo imali priliku vidjeti i slušati Cardini, ali poslije nešto više od mjesec dana ispunili smo naše obećanje publici.

Sve je spremno za cjelovečernji ples pod otvorenim nebom na mjestu koje simbolizuje putovanja i odlaske koji su nam itekako nedostajali u prethodnom periodu, kao i samo druženje sa dragim ljudima.

Spremite udobne cipele za ples, okupite party ekipu i ne propustite još jednu audio vizuelnu poslasticu koju smo kreirali u saradnji sa bh. umjetnikom Enisom Čišićem.

Ulaznice za glavni event dostupne na ulazu po cijeni od 25 KM, a ukoliko želite nestaviti druženje i ples nastaviti cijele noći dobrodošli ste i na afterparty u klubu Silver and Smoke, a ulaznicu po cijeni od 10 KM možete kupiti na ulazu.

Party na Željezničkoj stanici počinje u 18h i trajaće sve do 1h iza ponoći, kada se selimo u klub Silver and Smoke.

“Zaista nam je zadovoljstvo ugostiti ime kao što je Jennifer Cardini, te našoj publici priuštiti noć za pamćenje. Izazovna vremena zahtjevaju izazovne mjere, a naš odgovor uvijek je bio isti – muzika! I ovaj put publici ćemo ponuditi muzičko putovanje na destinaciju po želji, zato iskoristite ovu priliku i uživajte u jedinstvenoj posjeti Željezničkoj stanici Sarajevo.” – dodao je Garden of Dreams PR Darko Pandruević.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pjevačica Sabina Dodik: Zeničanka koja svira klavir i violinu oduševila obradom hita Šemse Suljaković

Jennifer Cardini

Francuskinja sa adresom u Berlinu prve korake napravila je u pariškim klubovima, a danas je možete slušati na muzičkim festivalima širom svijeta kao što su Melt, Nuit Sonores, Burning Man, ali i u klubovima Panorama Bar u Berlinu, De School u Amsterdamu, Lux u Lisabonu, Good Room u New Yorku. Ono što Jennifer izdvaja od mnogih jeste aktivizam i podrška LGBTQ zajednici s kojom aktivno učestvuje na riješavanju problema mladih širom Europe. Preko New Yorka, Detroita, Miamia ovog mjeseca, Jennifer napokon stiže u Sarajevo.

Domaća podrška – Bonjasky i Lotus Lunar

Pored Jennifer Cardini večeras će za DJ pultom biti duo Lotus Lunar. Djevojke koje su tokom pandemije odlučile udružiti snage i ponuditi bh. publici nešto drugačije već su napravile odlične uspjehe. Pored toga što su svirale sa već dobro poznatim imenima DJ scene, pojavile su se i na nekoliko muzičkih festivala gdje ih je publika imala priliku upoznati pojedinačno. Ovaj put spremne su zagrijati dancefloor u noći za pamćenje, a pored njih tu je i jedini muškarac kojeg publika dobro poznaje.

PROČITAJTE JOŠ:  Brojne poznate ličnosti na otvaranju lokala Šukija Planjanina, zapjevao i legendarni Josip Pejaković

Partneri ovog eventa su Ambasada Francuske u BiH, kao i Francuski institut u BiH koji kontinuirano podržavaju razvoj kulture, a ovaj put posebnu podršku i prvenstvo dali su angažmanu žena, prvenstveno francuskinji Jennifer Cardini, ali i domaćem sastavu Lotus Lunar.

“Francuski institut i francuska ambasada su veoma sretni da su mogli podržati ovogodišnji projekat Garden of dreams festivala. U njemu smo prepoznali veliki kulturni potencijal za Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu. To je važan događaj za mlade ovog grada i ove zemlje. Nakon podrške u 2019 godini gdje je gost festivala bio francuski muzičar Oxia i ove godine smo partneri u organizaciji koncerta Jennifer Gardini, francuske DJ-a. Njena angažovanost oko prava LGBT populacija je jedna od tema koja je veoma prisutna kad su kulturne aktivnosti Instituta u pitanju. Naša želja jer takođe je da privučemo i mlađu publiku koja je ljubitelj ovog žanra muzike.” – naveli su iz Francuske ambasade.

Provjerite zbog čega je Garden of Dreams dobio nagradu publike za najbolji regionalni muzički festival 2019. godine, u čemu je tajna najslađeg plesa u bašti snova i zašto se uvijek traži karta više!

Za više informacija zapratite nas na Garden of Dreams Instagram i Facebook profilima.

Vidimo se večeras na peronu željezničke stanice!

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Turisti sa svih kontinenata preplavili Mostar

Turistička sezona u Mostaru je već uveliko počela i...

Sajam gramofonskih ploča u maju u Sarajevu

Sajam gramofonskih ploča bit će održan 11. i 12....