“Mostovi“ i „Taktički praktično“ među najboljim izdanjima u 2015.

- Advertisement -

Kako to obično biva, krajem godine slažu se mnogobrojne top-liste u razno raznim kategorijama. Ljudi koji profesionalno prate domaću i regionalnu glazbenu scenu po svom su ukusu napravili popis njima najdražih izdanja u prethodnoj godini. Sassjin album „Taktički praktično“ i „Mostovi“ Rundek Cargo Trija, našli su se na gotovo svim top listama najboljih domaćih i regionalnih izdanja u 2015. godini koje su do sada objavljene.

Album kojeg je nahvalila publika i kritika i koji se zasluženo nalazi na gotovo svim listama koje su do sada izašle su „Mostovi“ Rundek Cargo Trija. Novi album, Rundek Cargo Trio, prvi puta predstavili su u lipnju na rasprodanom koncertu u Tvornici kulture nakon čega je uslijedilo niz nastupa diljem regije.

Niti pola godine nakon izlaska, interes za albumom ne jenjava, stoga su se „Mostovi“ s pravom našli naprvom mjestu velikog Nacionalova izbora najboljeg glazbenog izdanja u 2015. Jutarnji list i Saša Drach te Dragutin Andrić i Soundguardian „Mostove“ su svrstali na visoko drugo mjesto, dok jeRavno do dna na svojoj ljestvici top 5 domaćih i regionalnih albuma, „Mostove“ stavio na treće mjesto. Portali Muzika.hr i Manager.ba na svojim su top listama, album pozicionirali na četvrto mjesto, a Sound Report je „Mostove“ uvrstio na svoju top listu 20 najboljih regionalnih albuma u 2015. godini. Album se našao i na top listi Anastazije Vržine na portalu Perun.hr, a Hrvoje Horvat u Večernjem listu osvrnuo se na, po njegovom mišljenju, top 10 rock albuma, čime je Rundek Cargo Triju dodijelioosmo mjesto.

Osim „Mostova“, još jedan album u izdanju Menarta našao se na top listama „best of albuma 2015.“diljem regije. Riječ je naravno o Sassji i albumu „Taktički praktično“. Za rad na svom prvom albumu Sassja je oko sebe okupila izvrsnu internacionalnu producentsku ekipu: Kantriman, Koolade, Billain, Jah Billah, Fokus, Max Rubadub, a vokalnu suradnju na albumu ostvarila je s Remi, Frenkiem te crnogorskim dvojcem Who See. Dva singla s albuma „Clash“ i „Etikete“ zajedno broje preko 2 milijuna pogleda na YouTube-u čime se pozicionirala na listu top 10 najgledanijih domaćih hip hop spotova prema statistikama portala.

PROČITAJTE JOŠ:  Najpoznatiji bh. berber Irfan Tepić priredio dan za pamćenje za 60 djece iz vrtića Vjeverica

Spot za njezin treći i za sada posljednji singl „Za raju“proglašen je hitom dana prema portalu Mondo.ba te je uvršten kao prijedlog na MTV-ijevu ljestvicu 150 najboljih spotova u 2015.

 Već u prvim danima digitalne dostupnosti, album je osvojio brojne slušatelje i zaradio izvrsne recenzije. Prema statistikama portala Reggae.hr, u kategoriji „recenzije albuma“, upravo „Taktički praktično“ njihov je najčitanijih članak u 2015.

Ilko Čulić i Express u svoju su top listu 10 najboljih domaćih izdanja, „Taktički praktično“pozicionirali na visoko drugo mjesto, dok su „Mostovi“ na ovoj listi jedno mjesto ispod. Prema Hrvoju Horvatu u Večernjem listu među top 10 pop albuma, Sassja je zauzela šesto mjesto, a oba Menartova izdanja našla su se i na top listi 45 regionalnih albuma portala Balkanrock.com.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Turisti sa svih kontinenata preplavili Mostar

Turistička sezona u Mostaru je već uveliko počela i...

Sajam gramofonskih ploča u maju u Sarajevu

Sajam gramofonskih ploča bit će održan 11. i 12....