Lizzo: Moja muzika namijenjena je za svakoga

- Advertisement -

Melissa Viviane Jefferson, puno poznatija po umjetničkom imenu Lizzo, našla se na udaru kritika uoči 62. dodjele muzičke nagrade Grammy koja se održava 26. januara.

Popularna 31-godišnja R&B i neo soul zvijezda iz Minessote nominirana je u osam kategorija, ali kritičari su je ‘optužili’ da se svojom muzikom takoreći ‘dodvorava’ bijeloj publici! Lizzo je u razgovoru za magazin Rolling Stone odgovorila da je njezina muzika namijenjena apsolutno svima…

-Da. Na mojim koncertima je masa bijelaca! I šta sad da radimo!? Da im kažemo da ne dolaze? Moja muzika je otvorena i namijenjena za svakoga, kazala je Lizzo i nastavila:

PROČITAJTE JOŠ:  Anil Melunović Anchy predstavlja “Good Dude”, nastavak njegove pjesme “Kokuz”

-Ja sam crnkinja koja stvara muziku za ljude, iz iskustva jedne crne žene. Nadam se da muzika koju pravim dotiče svakoga, i pomaže meni da otkrijem vlastite osjećaje. Takvu poruku želim prenijeti publici, kazala je Lizzo.

Prošla godina bila je vrlo uspješna za ovu američku zvijezdu. Objavila je prvi album ‘Cuz I Love You’ za veliku izdavačku kuću Atlantic Records, fascinirala je publiku glasom i interpretacijom, odličnim live nastupima prožetim hrabrom koreografijom i provokativnim video spotovima.

PROČITAJTE JOŠ:  Mostar Sevdah Reunion dobitnik velikog priznanja u svijetu World Musica

Uspješnu godinu krunisala je velikim brojem nominacija za Grammyja u svim najvažnijim kategorijama: Album godine (Cuz I Love You), Snimak godine (Tuth Hurts), Najbolji novi izvođač, Najbolje pop solo izvođenje (Tuth Hurts), najbolji R&B izvođač (Exactly How I Fell feat Gucci Mane), Najbolje tradicionalno R&B izvođenje (Jerome) i Best Urban Contemporary Album (Cuz I Love You).

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Sajam gramofonskih ploča u maju u Sarajevu

Sajam gramofonskih ploča bit će održan 11. i 12....

Crvena jabuka i klapa Intrade uskoro u Jajcu na pozornici uz vodopad Plive!

Pripreme za ovogodišnji Kraljevski festival zabave u Jajcu uveliko...