LIFE vikend vodič

- Advertisement -

Približava se kraj još jedne radne sedmice, a misli nam lagano počinju okupirati planovi za vikend.

Kako bi vikend što bolje iskoristili, i ovog četvrtka na našem portalu donosimo LIFE vikend vodič i pregled najinteresantnijih dešavanja u Sarajevu, Tuzli, Mostaru i Banja Luci.

U petak u amfiteatru Doma Mladih u Sarajevu održati će se koncert sjajnog novosadskog umjetnika Marka Louisa koji će u sklopu svoje regionalne turneje „Beskraj Tour“ ponovo nastupiti u glavnom gradu.

Marko Louis je nedavno izdao svoj treći samostalni album pod nazivom „Eurudika“, a sarajevska publika će na ovom koncertu imati priliku da premijerno čuje nove pjesme.

Posljedni vikend novembra u sarajevskom klubu Trezor rezervisan je za ljubitelje house-techno zvuka na kojem će u petak nastupiti Dzigi, Marla Felis i Harido Benz. Istu noć, u klubu Silver & Smoke iza DJ pulta će se naći Vuk Smiljanic na još jednoj „noćnoj smjeni“.

Subota u klubu Trezor rezervisana je za još jedan Brown Sugar party koji iz mjeseca u mjesec bilježi sve veću popularnost među Sarajlijama, ali i Tuzlacima; pa će tako i ove subote posljetitelji moći da uživaju u starim i novim rnb i hip hop hitovima uz DJ Soula i Merakoona. Klub Silver & Smoke je za istu noć najavio vrhunski party uz odličnog Marius Lehnerta iz Njemačke, a sa njim nastupit će i Bonjasky.

Ljubitelji ex-yu rocka u subotu će se u klubu Undergound moći prisjetiti nekih od najvećih hitova grupe Azra uz Azra El Tribute bend iz Beograda.

PROČITAJTE JOŠ:  Mujo Hodžić, učesnik "Zvezda Granda" umro u 26. godini

Da praznična nedjelja ne bude dosadna još jednom se pobrinuo klub Trezor u saradnji sa Pivarom Semizburg koji u nedjelju sa početkom u 16:00h organizuju Praznik piva na kojem će uz promotivne cijene i resident DJ-a svim pivopijama pruziti odlično druženje.

U Tuzli će u petak u SKPC „Mejdan“ nastupiti Goran Emkić, a istu noć u BKC-u održat će se i jedinstven događaj za sve ljubitelje old school britanskog rave-a na kojem će da nastupi drum & bass grupa Cause4Concern.

Uz C4C nastupit će i Fa11out, Moonjah – Baga Sound, a u sklopu techno stage-a Incept, Okov i Peyotee.

Klub Palma će u petak ugostiti i dva fenomenalna trash metal benda iz Novog Sada – War Engine i Riverroth, a ovo će biti njihov prvi nastup pred tuzlanskim metalcima.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo akademik Dževad Jahić

Subota na istom mjestu pripast će mladom i perspektivnom Calkinsu iz Sarajeva uz kojeg će nastupiti i lokalna podrška Traktmouse.

Mostarce će ovog petka zabavljati Zlijay Aka Mixmaster Zlee u caffeu Coco Loco, a u sličnom ritmu plesat će se i u subotu u caffeu Duradžik na Funk Soul Disco Boogie Nightu. Za sve ljubitelje akustičnog rocka subota je rezervisana za noć sa Dinom Džihićem u Black Dog pubu.

Banjalučani će se ovaj petak zabavljati u klubu Fabrique gdje će nastupiti Woodie, a subota, također u klubu Fabrique, pripast ce Vuku Smiljaniću i Fedji Knajdlu na jos jednom b2b partiju.  KSET će ovog petka ugostiti Ivana Z. koji je široj javnosti poznat kao ½ After Affair dvojca.

Foto: Ilustracija – Adrian Pehrson / Red Bull Content Pool

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Mostar Sevdah Reunion dobitnik velikog priznanja u svijetu World Musica

Mostar Sevdah Reunion je dobitnik najznačajnijeg world music priznanja...

Gdje će Bosanci i Hercegovci dočekati prvomajske praznike i šta kažu o cijeni janjetine

Bosanci i Hercegovci vrše posljednje pripreme za prvomajske praznike....

Preminuo akademik Dževad Jahić

Dževad Jahić, bosanskohercegovački lingvist, pjesnik i akademik, preminuo je...

Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Na popularnoj društvenoj mreži Reddit, često nailazimo na zanimljive...