Event & ZabavaMuzika

Dubioza kolektiv: Večeras premijera 5 do 12

0
Dubioza kolektiv: Večeras premijera 5 do 12, Life.ba

Dubioza kolektiv: Večeras premijera 5 do 12, Life.baJučer je u velikom studiju MGKS muzičke produkcije RTVBiH održan peti po redu Red Bull Music Academy workshop na kojem je učestvovalo više od dvadeset mladih ljudi koji žele da se bave muzikom i muzičkom produkcijom.

U prvom dijelu radionice su učesnici dobili osnovne informacije o Red Bull Music Akademiji te načinima apliciranja na idući globalni workshop koji će se desiti u Londonu 2011. godine, a nakon razgovora sa članovim Dubioza kolektiva koji su bili gosti ovogodišnje sarajevske radionice, prešlo se na praktični rad sa bendom gdje su učesnici mogli da se upoznaju sa tehnikama snimanja i rada u studiju.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) PONIJELA JE PJESMA: Nataša Bekvalac se popela na šank i zaplesala

Red Bull Music Academy se nastavlja večeras u Domu mladih gdje će se u 21:00 desiti bh. premijera albuma “5 do 12” Dubioza kolektiva. Album “5 do 12” je objavljen 12.4. na web stranici www.dubioza.org gdje ga je do danas besplatno preuzelo više od 40.000 ljudi, a u prodaji je i CD/DVD u izdanju izdavačke kuće Menart.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) PONIJELA JE PJESMA: Nataša Bekvalac se popela na šank i zaplesala

Kao DJ podrška će večeras nastupiti Audio Infunktion. Karte za ovaj koncert se mogu kupiti ispred Doma mladih po cijeni od 10KM.


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)