Event & Zabava

Dokumentarna reportaža: Nezaboravni medaljoni Mostara – 18 godina Muzičkog centra „Pavarotti“

0
Dokumentarna reportaža: Nezaboravni medaljoni Mostara – 18 godina Muzičkog centra „Pavarotti“, Life.ba

U zlatne i nezaboravne datume svježeg i teškog poraća Mostar i Mostarci, kao neposredni akteri i svjedoci tog burnog i teškog vremena, svakako ubrajaju i 21. decembar 1997. godine, kada je svjetski poznati tenor i veliki prijatelj Mostara i BiH, Luciano Pavarotti, zajedno sa brojnim muzičkim zvijezdama i prijateljima, među kojima su bili Bono Vox, Brian Eno, Jovanotti te članovi popularne italijanske rock grupe Zucchero, u prisustvu svojih mostarskih domaćina i velikog broja građana Mostara i Bosne i Hercegovine, podijelili radost otvaranja novoizgrađenog Muzičkog centra „Pavarotti“ u naselju Luka u Mostaru. U znak zahvalnosti Centar je ponio ime svog dobrotvora i donatora Luciana Pavarottija.

PROČITAJTE JOŠ:  Divan gest mostarskih učenika: Donirali kosu za izradu perika za oboljele od raka

Dokumentarna reportaža TV1, u trajanju od 25 minuta, podsjeća na taj važan događaj koji je za u to vrijeme porušeni Mostar značio više od puke obnove objekta. Značio je novu nadu i poruku kako Mostar i njegova tragedija nisu ostali zaboravljeni. Kako su Mostarci idejom i projektom pretekli Sarajevo i kako je, kraj Neretve, nastala simpatična mostarska kovanica „Ko prije Lucianu – njemu i Pavarotti!“

PROČITAJTE JOŠ:  Još jedna nesreća u Sarajevu: Automobil i motocikl se sudarili

Ovu zanimljivu retrospektivnu dokumentarnu priču o nastanku Centra ali i današnjem radu, gledatelji mogu pogledati u dva termina na TV1; u petak, 15.1. u 18:25h te u subotu, 16.1. u 12:30h.


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)