Mostar: Winterville privukao veliki broj domaćih i stranih turista

- Advertisement -

Koncertom Indire Forze i grupe Psihomodo Pop zatvara se Zimski grad Mostar “Winterville by Coca-Cola“, koji se održavao na Šetnici Nikole Šubića Zrinjskog od 2. prosinca prošle godine.

Pop pjevačica Indira Forze nastupit će večeras, 4. siječnja, a grupa Psihomodo Pop 5. siječnja na Šetnici, s početkom u 20.30 sati.

Ekipa iz Tima Mostar 2024, koja priprema mostarsku kandidaturu za Europsku prijestolnicu kulture, za ovogodišnji Zimski grad osigurala je preko stotinu različitih dnevnih programa za sve građane Mostara.

– Nadamo se da smo projektima ‘Wintervila by Coca Cola’ i za doček Nove godine postavili dobar obrazac i da ćemo i ove godine postavljati i nove obrasce kako bi Mostar već sada doveli u ravnopravnu poziciju s većim gradovima u regiji – rekao je Mustafa Alendar iz ekipe Tima Mostar 2024 na tiskovnoj konferenciji u petak u Mostaru.

Josip Blažević, također iz ekipe Tima Mostar 2024 je rezimirajući rezultate ova dva projekta, istaknuo kako je Mostar na dočeku pobijedio samoga sebe.

PROČITAJTE JOŠ:  Armin Muzaferija na turneji po Velikoj Britaniji, prihod od koncerata ide za pomoć narodu Palestine

Kako je kazao, incidenata nije bilo, a najveći problem su zapravo, stvarali oni koji nisu trebali, a to su pojedini korisnici kućica Zimskoga grada koji nisu poštivali pojedine odredbe ugovora o najmu.

Po njegovim riječima, sadržaji u Zimskom gradu svakako su privukli kako domaće tako i strane turiste, ali nema sumnje da će ovakvi događaji privući još veći broj turista u Mostar, s obzirom da je Mostar kao grad ušao u drugi krug za Europsku prijestolnicu kulture 2024.

Ujedno je pozvao sve građane da lajkaju Facebook stranicu Mostar 2024.

Podsjetimo, tijekom svečanosti otvaranja, posjetitelji su imali priliku uživati u nastupu poznatog mađioničara Steffana, uz voditelje programa – glumicu Narodnog pozorišta Mostar Ajlu Hamzić te glumca i glazbenika Bojana Beribaku, a otvaranje su svojim nastupom uveličale i Mostarske mažoretkinje.

PROČITAJTE JOŠ:  Zabilježite datum 12.08. i pripremite se za 9. Međunarodne skokove s vodopada u Jajcu!

Pored gastronomske ponude, u Wintervilleu su gostovali i lokalni kreativci, među kojima, mostarski umjetnik Bećir Burić, koji je osvojio prvu nagradu na natječaju za suvenir Grada Mostara i koji je prezentirao način proizvodnje tog suvenira.

Adela Lerić  iz ekipe 2024. podsjetila je kako je u sklopu Zimskog grada održano i niz radionica za djecu vrtićke dobi u osnovnoj Međunarodnoj školi.

– Djeca su imala priliku surađivati s profesionalcima iz svojih struka Daliborom Niklolićem, Mirkom Božićem, Senadom Demirović Habibi i drugima, a radionice su se odnosile na literarni, odnosno poetski dio, dramaturške radionice, radionice arhitekture i radionica kiparstva, a također je održana i DJ radionica – podsjetila je Lerić.

Winterville by Coca-Cola, kao i doček Nove godine organizirali su Grad Mostar i Tim Mostar 2024, u suradnji s Ministarstvom trgovine, turizma i zaštite okoliša Hercegovačko-neretvanske županije te Turističkom zajednicom HNŽ-a.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Halid Bešlić pred koncert u Brčkom: To je čaršija koja voli muziku

Brčko će u naredni utorak, 5. marta, biti muzički...

Nova sezona emisije “Tvoje lice zvuči poznato” od 8. marta na novoj: U žiriju i Enis Bešlagić

Pripremite se za nevjerovatnu kombinaciju muzičkih transformacija, zabavnih iznenađenja...

Jasna Gospić: Bila sam i ostala Titova pionirka

Jasna Gospić je bogatu muzičku karijeru započela kao gimnazijalka...