(VIDEO) Načelnica policije iz Srbije hit na društvenim mrežama: Ona mora znati….

- Advertisement -

Načelnica Policijske uprave Smederevo Vesela Milovanović izazvala je pravu buru na društvenim mrežama nakon gostovanja na jednoj televiziji.

Naime, pažnju su izazvali detalji na njezinoj uniformi. Vesela se, naime, na televiziji pojavila u svečanoj uniformi na kojoj su činovi i srbijanska zastava bili okrenuti naopako, pa su gledaoci primijetili da izgleda kao zastava Ruske Federacije, prenosi N1.

Fotografije su se vrlo brzo proširile društvenim mrežama, a reagovao je i policijski sindikat Sloga Užice, koji ju je optužio za narušavanje ugleda policije i povredu službene dužnosti.

“Prošle sedmice na Televiziji Smederevo u svečanoj uniformi gostovala je načelnica PU-a Smederevo Vesela Milovanović. Teme emisije bile su serijska ubojstva u Srbiji i razoružavanje građana Srbije. Ono što je zapelo za oko gledaocima emisije je elementarno nepoznavanje Uredbe o odori, oznakama i opremi policijskih službenika koje je načelnica iskazala”, stoji u objavi.

PROČITAJTE JOŠ:  U Dom zdravlja na Ilidži ponovo stigla dojava o postavljenoj bombi, treća u ovoj sedmici

Napominje se i kako je načelnica morala znati redoslijed boja na srbijanskoj zastavi i kako se stavljaju epolete na ramena. “Gledaoci su u ovom slučaju mogli vidjeti da su činovi okrenuti naopako, a zastava Srbije okrenuta naopako, pa je izgledala kao zastava Ruske Federacije. Ovakvim ponašanjem načelnica Policijske uprave Smederevo počinila je lakšu povredu službene dužnosti propisanu člankom 206. stav 1. tačkom 5. Zakona o policiji”, navode iz sindikata.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Voz Ćiro ipak stiže u Sarajevo, biće upotpunjena Bistrička stanica

U Sarajevo ipak stiže voz "Ćiro" čime će se...

Šok za Hrvatsku: Albanija povela golom Ćazima Laćija

Fudbalske reprezentacije Hrvatske i Albanije u Hamburgu igraju svoj...

Obdukcija tijela potvrdila: Smrt muškarca u pritvoru zeničke policije je bila nasilna

Obdukcija preminulog u pritvorskoj jedinici PU Centar u Zenici...

Napao suprugu, ona ga teško pretukla i izbacila pred Dom zdravlja u Gradišci

Muškarca, koji je sa povredama po cijelom tijelu pronađen...

Hrvati i Albanci navijaju zajedno pred duel njihovih reprezentacija u Hamburgu

Fudbaleri Hrvatske i Albanija danas će odmjeriti snage od...