Veliki uspjeh: Ismail Zulfić iz Kaira se vraća sa srebrenom i bronzanom medaljom

- Advertisement -

Završeno je Svjetski paraplivački miting u Kairu, a reprezentativci Bosne i Hercegovine i trećeg dana takmičenja imali su odličan nastup.

Danas je u disciplini 50 metara delfin briljirao Ismail Zulfić. Bh. reprezentativac osvojio je bronzanu medalju u seniorskom A finalu, te srebro u konkurenciji juniora.

Svoj nastup danas je imao i Ismail Barlov koji je u istoj disciplini isplivao vrijeme vrijedno šestog mjesta u seniorskom A finalu, dok je trku u konkurenciji juniora okončao na četvrtoj poziciji.

PROČITAJTE JOŠ:  U Sarajevu nestali otac i sin Nikola i Dejan Ivanković

Ismail Barlov je prva dva dana takmičenja u Egiptu osvojio seniorsku zlatnu medalju na 50 metara prsno, te u disciplini 150 metara miks srebrnu u konkurenciji seniora i zlatnu među juniorima. Ismail Zulfić prehodno je bio srebrni u konkurenciji juniora u disciplini 200 miks.

„Reprezentativci Bosne i Hercegovine iako najmlađi na Svjetskoj seriji su svojim rezultatima uspjeli upisati Bosnu i Hercegovinu u sami vrh svjetskog paraplivanja.

PROČITAJTE JOŠ:  Penzioner u susjedstvu osuđen jer je traktorom prevozio kubik i po drva sa svog imanja

Ovo je samo početak, ono najbolje vjerujemo da tek dolazi. Zahvalnost dugujemo i Paraolimpijskom komitetu BiH, Bh. telecomu, Ministarstvu kulture i sporta Kantona Sarajevo, Gradu Sarajevu, te općini Ilidža, bez čije podrške bi bilo teško ostvariti ovakve rezultate“, rekao je Amel Kapo, selektor paraplivačke reprezentacije Bosne i Hercegovine.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Penzioner u susjedstvu osuđen jer je traktorom prevozio kubik i po drva sa svog imanja

Šesdesetšestogodišnji penzioner iz mjesta Bušetina kod Pitomače u Hrvatskoj...

U stravičnoj nesreći kod Jajca poginuo mladić

Jedna osoba je smrtno stradala večeras u saobraćajnoj nesreći,...

Budimo humani: Nurudinu Naliću treba 31.000 KM da opet čuje najmilije

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za Nurudina Nalića koji...