Vandali u Bugojnu oštetili česmu podignutu u čast dvije mlade poginule djevojke Selmu i Editu

- Advertisement -

Na izlazu iz Bugojna prije godinu dana postavljena je česma u čast dvije mlade djevojke koje su poginule u saobraćajnoj nesreći 2016. godine, a ona je prethodnih dana oštećena sramotnih natpisom.

Otac poginule Selme, Amir Alić, povremeno obilazi česmu kako bi sklonio smeće, a danas je zatekao u užasnom stanju. Neko je crnim sprejon napisao “Za dom spremni” i “stoka” uz ustaške i nacističke simbole.

“Došli su policajci, krim inspektor, napravili smo zapisnik. To je dno dna, ja to ne mogu pojmiti. Ipak je to česma za dvije djevojke koje su poginule.

PROČITAJTE JOŠ:  Veliko srce nane Devle iz Željeznog polja: Donirala 1.000 KM na humanitarnom bazaru za Palestinu

Nema nikakve logike. To može biti samo neka budala. Nije to normalan čovjek za mene. Nadam se da ćemo naći ko je to uradio”, rekao je on.

Na česmi koja apsolutno nikome ne treba smetati već služiti kao osvježenje prolaznicima piše: “Putniče svrati, vode zahvati. A ti vodo, zalijevaj uspomene za duše dvije, Ruže pregažene”.

Prije sedam godina, na pješačkom prelazu na Marijin Dvoru, Sanjin Sefić, upravljajući automobilom koji je vozio brzinom od 105 kilometara na sat, prošao kroz crveno svjetlo na semaforu i usmrtio je 21-godišnju Selmu iz Bugojna i 20-godišnju Editu iz Bosanske Krupe.

PROČITAJTE JOŠ:  Lijek Clexane pacijenti u Sarajevu će od sada podizati u ugovornim apotekama

Sefić je proglašen krivim za saobraćajnu nesreću u kojoj su poginule studentice Selma i Edita te mu izreklo kaznu od 17 i po godina zatvora. Tu odluku je donijelo Vijeće Kantonalnog suda na ponovljenom suđenju u Sarajevu, kojim je predsjedavao sudija Igor Todorović.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Snažna eksplozija uznemirila stanovnike starog dijela Sarajeva: Oštećene dvije kuće, garaža i dva vozila

Stanovnike starog dijela Sarajeva uznemirila je snažna detonacija, nakon...

Tijelo žene izvučeno iz jezera

Tijelo nepoznate žene izvučeno je danas nešto prije podneva...

Izrael nastavlja sa bombardovanjem juga Gaze, Amerika traži zaštitu civila

Pregovori o nastavku primirja u Gazi su propali, ponovni...

Mostar: Dva požara u dvije podzemne garaže

Dva požara dogodila su se u kratkom vremenskom razdoblju...