Vandali u Bugojnu oštetili česmu podignutu u čast dvije mlade poginule djevojke Selmu i Editu

- Advertisement -

Na izlazu iz Bugojna prije godinu dana postavljena je česma u čast dvije mlade djevojke koje su poginule u saobraćajnoj nesreći 2016. godine, a ona je prethodnih dana oštećena sramotnih natpisom.

Otac poginule Selme, Amir Alić, povremeno obilazi česmu kako bi sklonio smeće, a danas je zatekao u užasnom stanju. Neko je crnim sprejon napisao “Za dom spremni” i “stoka” uz ustaške i nacističke simbole.

“Došli su policajci, krim inspektor, napravili smo zapisnik. To je dno dna, ja to ne mogu pojmiti. Ipak je to česma za dvije djevojke koje su poginule.

PROČITAJTE JOŠ:  Saobraćajna nesreća u Sarajevu: Stradala pješakinja

Nema nikakve logike. To može biti samo neka budala. Nije to normalan čovjek za mene. Nadam se da ćemo naći ko je to uradio”, rekao je on.

Na česmi koja apsolutno nikome ne treba smetati već služiti kao osvježenje prolaznicima piše: “Putniče svrati, vode zahvati. A ti vodo, zalijevaj uspomene za duše dvije, Ruže pregažene”.

Prije sedam godina, na pješačkom prelazu na Marijin Dvoru, Sanjin Sefić, upravljajući automobilom koji je vozio brzinom od 105 kilometara na sat, prošao kroz crveno svjetlo na semaforu i usmrtio je 21-godišnju Selmu iz Bugojna i 20-godišnju Editu iz Bosanske Krupe.

PROČITAJTE JOŠ:  Bajramska poruka reisu-l-uleme Kavazovića: Provedimo ga veselog lica i otvorenog srca, posjetimo bolesne, siromašne i usamljene

Sefić je proglašen krivim za saobraćajnu nesreću u kojoj su poginule studentice Selma i Edita te mu izreklo kaznu od 17 i po godina zatvora. Tu odluku je donijelo Vijeće Kantonalnog suda na ponovljenom suđenju u Sarajevu, kojim je predsjedavao sudija Igor Todorović.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Voz Ćiro ipak stiže u Sarajevo, biće upotpunjena Bistrička stanica

U Sarajevo ipak stiže voz "Ćiro" čime će se...

Šok za Hrvatsku: Albanija povela golom Ćazima Laćija

Fudbalske reprezentacije Hrvatske i Albanije u Hamburgu igraju svoj...

Obdukcija tijela potvrdila: Smrt muškarca u pritvoru zeničke policije je bila nasilna

Obdukcija preminulog u pritvorskoj jedinici PU Centar u Zenici...

Napao suprugu, ona ga teško pretukla i izbacila pred Dom zdravlja u Gradišci

Muškarca, koji je sa povredama po cijelom tijelu pronađen...

Hrvati i Albanci navijaju zajedno pred duel njihovih reprezentacija u Hamburgu

Fudbaleri Hrvatske i Albanija danas će odmjeriti snage od...