Umjetnički festival Javorwood na olimpijskoj planini Bjelašnici

- Advertisement -

Umjetnički festival Javorwood, koji je po mnogo čemu unikatan, svoje peto izdanje doživjet će u subotu, 3. augusta 2019. na dobro poznatoj lokaciji – olimpijskoj planini Bjelašnici!

Program Festivala odnosno Javorwood Artist Residency počinje ranije – 29. jula i trajat će sve do 3. augusta. Tokom Umjetničke kolonije slikari, kipari i razni drugi umjetnici koji će na ovogodišnje izdanje Festivala pristići iz brojnih svjetskih zemalja poput Meksika, Argentine, Australije zajedno će boraviti i stvarati svoja djela na Bjelašnici.

Veliko finale za rezidente Umjetničke kolonije je sam dan održavanja Festivala – 3. august, tokom kojeg će se održati niz edukativnih radionica za djecu i odrasle, te zajedničko vježbanje joge, tai chi-ija, capoeire i posebnog izdanja radionice koju će voditi šamanska energetska liječnica koja dolazi iz Južne Amerike.

PROČITAJTE JOŠ:  Prvi FeJS Festival na Jahorini nadmašio očekivanja, odmah počinju pripreme za sljedeću godinu

Organizovan je i raznovrsan muzički program koji predvode: Mr. Shirazy iz Kelna, live techno duo iz Berlina Psycho & Plastic, DJ Jasmina, DJ Nerv, bendovi Dingospo Dali i Vartra iz Beograda, SaraS, i mnogi drugi!

Zahvaljujući Javorwoodu na olimpijskoj planini Bjelašnici stvoren je dom kreiranja umjetnosti u prirodnom ambijentu.

Posjetitelji dosadašnjih festivavala imali su priliku da nauče, dožive i vide najbolje iz oblasti slikarstva, kiparstva, pozorišta, pantomime, lutkarstva. Pored toga, organizovano je i na desetine muzičkih performansa bendova i DJ setova, radionica za djecu, stvaranja umjetnosti u trenutku, umjetničkih izložbi i instalacija, predstava i performansa. Ovaj jedinstveni umjetnički festival je muzičko-performativnog karaktera, objedinjuje prirodu i umjetnost, i atraktivan za ljude sve uzrasti.

PROČITAJTE JOŠ:  Jelena Rozga oduševila Mostarce: Oko 5.000 fanova pjevalo s popularnom Splićankom

Sve dodatne informacije dostupne su na zvaničnoj Facebook stranici Festivala i Instagram nalogu.  

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Selma Bajrami odmarala u španskoj Marbelji, plijenila zmijskim tijelom

Selma Bajrami, jedna od najpopularnijih bh. pjevačica, ovo vrelo...

Lepa Brena zapalila Krk

Lepa Brena je sinoć u klubu na Krku svojim...

Boračko jezero je prirodni dragulj BiH, idealno je za odmor za cijelu porodicu

Bosna i Hercegovina je širom svijeta poznata po svojim...