Ujedinjeni u sportu: Dragan, Muhamed, Ivan, Duško… formula za sretniju budućnost BiH

- Advertisement -

Rukometni reprezentativci Bosne i Hercegovine Nebojša Grahovac, Faruk Vražalić, Alen Ovčina, Josip Perić, Mirko Mikić, Senjanin Burić, Stefan Janković, Benjamin Burić, Kosta Savić, Mirsad Terzić, Muhamed Toromanović, Duško Čelica, Ivan Karačić, Nikola Prce, Vladimir Vranješ i Dejan Malinović, predvođeni selektorom Draganom Markovićem, ušli su danas u historiju i izdvojevali i više od sportske pobjede, analizira Anadolu Agency (AA).

Vezano_ Derbi debitanata na SP: Historijski trijumf BiH [foto]

Igrači iz svih dijelova BiH, članovi multinacionalnog rukometnog tima, zabilježivši prvi, historijski trijumf na svjetskim prvenstvima zagrljeni nakon utakmice, svi do jednog, zajedno su slavili, iskreno se zajednički radovali, uglas klicali u čast svoje zemlje i vlastite velike pobjede nad Iranom, rezultatom 30:25.

PROČITAJTE JOŠ:  Bivši košarkaš Cibone preminuo nakon borbe s opakom bolešću

I svijetu, koji Bosnu i Hercegovinu nakon krvavog rata nerijetko gleda kao podijeljenu “crnu rupu” na svjetskoj karti,  poslali su poruku „bosanskog zajedništva“, do unazad nešto više od dvije decenije tradicionalnog vjekovnog načina života u ovoj lijepoj balkanskoj zemlji.

Nažalost, BiH je danas snažna i jedinstvena samo u fudbalu, košarci i rukometu. Međutim, kroz historiju, sport je pokretao mnoge pozitivne procese diljem planete. Eto tračka nade i za prostor od Une do Drine, od Save do Jadranskog mora.

PROČITAJTE JOŠ:  Drama u Hadžićima: Fudbaler Radnika se srušio na terenu

Potrebno je samo malo?! Kako? Jednostavno. Građani se plebiscitarno trebaju početi ponašati poput sportista i okrenuti leđa zlobnicima, određenim političkim i drugim moćnicima, onim destruktivcima koji u posljednjih 25 godina siju mržnju među ljudima i narodima BiH.

Dakle, ideologija sumornih podjela danas je definitivno poražena na sportskom terenu. Hoće li tako biti i u ostalim segmentima bh. života ne zavisi od Dragana, Muhameda, Ivana, Duška i ostalih (sportskih) heroja iz Katara…

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Prije 32 godine ubijen je Želimir Vidović Keli, legenda grada i FK Sarajevo

Legenda Fudbalskog kluba Sarajevo i glavnog grada Bosne i...

Sergej Barbarez objavio svoj prvi spisak Zmajeva

Novi selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez danas...

Bh. paraplivači Ismail Zulfić i Ismail Barlov dobili diplomatske pasoše BiH

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković je...

Drama u Hadžićima: Fudbaler Radnika se srušio na terenu

Marcelo Kurevija, defanzivac Radnika iz Hadžića, srušio se na...

Bivši košarkaš Cibone preminuo nakon borbe s opakom bolešću

Bivši košarkaš Cibone Corey Williams preminuo je u 46....