Učesnici Drugog međunarodnog golmanskog kampa trenirali na Žutoj tabiji

- Advertisement -

Mladi učesnici Drugog međunarodnog kampa za nogometne golmane u Sarajevu i Vogošći jučer su drugog dana kampa nastavili treninge, te imali i prvi izlet. Nakon ručka u restoranu tradicionalne bosanske kuhinje “Bexx” u BBI Centru, polaznici kampa su prošetali centrom Sarajeva, te posjetili njemačku ambasadu gdje su naišli na topao doček njenih uposlenika.

Također, imali su priliku vidjeti i ljepote obnovljene sarajevske Vijećnice, a nakon izleta  su imali kondicioni i fitness trening sa prof. dr. Lejlom Šebić na “Žutoj tabiji”.

Ovaj trening je privukao i veliki broj turista koji su sa znatiželjom posmatrali vježbe i fotografirali mlade golmane i njihovu trenericu. Na kraju dana su uživali u specijalitetima donera “Baltazar” na Dolac Malti.

PROČITAJTE JOŠ:  Prije 32 godine ubijen je Želimir Vidović Keli, legenda grada i FK Sarajevo

Kamp  traje do 5. avgusta do kada će mladi golmani koji tek počinju svoju karijeru usavršavati svoje sportske golmanske vještine  od strane tima trenerskih golmana, u kojem su i  Vukašin Petranović i Mirsad Karić.

Važno je naglasiti da je ove godine prijatelj projekta Ministarstvo vanjskih poslova SR Njemačke, a sponzori su “Red Bull”, “Milkos”, “Sky Cola”, “Rail Cargo Logistics”, Općina Vogošća, “Bosna Sunce Osiguranje”…

Podršku organizatoru, sportskoj organizaciji “Management&Promotion Team” su pružili i kapiten reprezentacije Edin Džeko, Asmir Begović, Slobodan Čobo Janjuš, Zdravko Čolić..

PROČITAJTE JOŠ:  Sergej Barbarez objavio svoj prvi spisak Zmajeva

Za zanimljive nagrade pobrinuli su se Asmir Begović i Oliver Baumann, golman njemačkog bundesligaša Hoffenheima. Naime, naš reprezentativni golman poslao je dres u kojem je branio protiv Izraela, a Baumann svoj dres sa potpisom. Golman Hoffenheima kamp je podržao i obezbjeđivanjem dvije VIP ulaznice za jednu od utakmica ovog njemačkog kluba na koje će ići najbolji učesnici kampa koji će imati priliku da upoznaju odličnog njemačkog golmana.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Prije 32 godine ubijen je Želimir Vidović Keli, legenda grada i FK Sarajevo

Legenda Fudbalskog kluba Sarajevo i glavnog grada Bosne i...

Sergej Barbarez objavio svoj prvi spisak Zmajeva

Novi selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Sergej Barbarez danas...

Bh. paraplivači Ismail Zulfić i Ismail Barlov dobili diplomatske pasoše BiH

Ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković je...

Drama u Hadžićima: Fudbaler Radnika se srušio na terenu

Marcelo Kurevija, defanzivac Radnika iz Hadžića, srušio se na...

Bivši košarkaš Cibone preminuo nakon borbe s opakom bolešću

Bivši košarkaš Cibone Corey Williams preminuo je u 46....