Učenici iz Vareša se otrovali na ekskurziji u Neumu

Array
- Advertisement -

Kako doznaje portal Crna-Hronika više učenika Osnovne škole iz Vareša vraćena je kući nakon trovanja na ekskurziji u Neumu.

Cijeli slučaj se htio zataškati, međutim sve su otkrili roditelji kada su učenici došli kući. Riječ je o učenicima 9. razreda Osnovne škole Vareš i Majdan.

“Sve upućuje na trovanje hranom. Djeca su bila na ekskurziji u Neumu. Svi su prije vremena vraćeni kućama, a većina njih imala je simptome trovanja. Otrovali se u hotelu. Imaju nalazi i mišljenja doktora u Varešu. Svi govore samo jedno”, počinje izjavu svoju panični roditelj iz Vareša za portal Crna-Hronika.

“Sve se desilo u utorak u poslijepodnevnim satima, djecu su počela povraćati. Temperatura i proljev. Tako su proveli noć u hotelu. Otišli su čak i po pomoć u Hitnu pomoć u Neumu.

Ujutro su se odmah djeca spremila, i pravac za Vareš. Djeci su rekli da je to kao viroza. Po dolasku kući, djeca su bila iscrpljena što od puta to i od trovanja. Simptome su imali iste kad su došli kući. Svi su odmah upućeni u Hitnu pomoć.

Po mišljenjuu dežurnog doktora u Varešu rečeno je da su djeca zatrovana hranom.

Roditelji su uznemireni, a odgovorno šute, kao da se ništa nije desilo. – za kraj dodaje roditelj čiji identitet je poznat redakciji portal Crna-Hronika.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Povlači se “Milka Oreo Bar” s bh. tržišta: U čokoladi pronađeni komadići plastike

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem...

Kamion na magistralnom putu M-17 kod Zenice udario 73-godišnju staricu

U saobraćajnoj nesreći koja se večeras oko 18.10 sati...

Zašto su fudbaleri ubili MMA borca: Ubice su poznati kao problematični momci

Fudbaleri Marko Daničić i Vasilije Gačarević, osumnjičeni za ubistvo...

Užas u Brčkom: Pronađeno tijelo žene u stanu, otrovala se alkoholom

Tijelo žene Е.F. (45) iz Brčkog pronađeno je u...