Tužio bivšu djevojku jer je nakon prekida zadržala psa: Morala je platiti odštetu

- Advertisement -

Skrbništvo nad kućnim ljubimcima velik je problem s kojim se susreću parovi na kraju veze i sve češće nalikuje borbama za skrbništvo nad djecom.

Djevojka po imenu Erin Confortini otkrila je da prolazi kroz pravu dramu nakon prekida s dečkom upravo zbog skrbništva nad psom.

Naime, bivši partner ju je tužio jer je ona zadržala psa. Sudskim postupkom zatražio je odštetu u iznosu od 5.000 dolara.

Na TikToku je ispričala da je s bivšim dečkom živjela oko godinu dana te da su posjedovali zlatnu retrivericu Bellu. Dvije sedmice prije prekida stalno su se svađali. Kad joj je sada već bivši dečko priopćio da prekida s njom, njoj je bilo stalo samo do toga ko će zadržati psa.

PROČITAJTE JOŠ:  Bajramska poruka reisu-l-uleme Kavazovića: Provedimo ga veselog lica i otvorenog srca, posjetimo bolesne, siromašne i usamljene

“Rekao mi je da je on uzima i da je nikada više neću vidjeti. Tražio je da se s njom pozdravim, nakon čega sam se ja rasplakala. Znao je da je to jedini način da me povrijedi. Nije mi dao psa pa sam pozvala policiju, a bivši mi je na kraju dopustio da je zadržim taj dan. Policija se nije htjela miješati i rekli su nam da se sami moramo dogovoriti oko toga ko će brinuti o Belli”, ispričala je na TikToku.

PROČITAJTE JOŠ:  Dvije godine od smrti Segmedine Srne Bajramović

Erin se nadala dogovoru oko zajedničkog skrbništva, ali njezin bivši na to nije pristajao. Angažirala je i odvjetnika koji joj je pomogao sastaviti sporazum o skrbništvu nad Bellom, ali njezin bivši ga nije htio potpisati. Mjesec dana kasnije dobila je sudske papire, odnosno obavijest o tužbi koju je podigao njezin bivši partner.

“Platila sam mu kako bih sačuvala svoj mir i zadržala Bellu, iako sam oduvijek ja bila primarni skrbnik psa. Hranim je tri puta dnevno, kupam i vodim u šetnje. On nije učinio ništa i još traži novac”, zaključila je Erin priču oko svoje drame koju je doživjela tokom prekida.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Voz Ćiro ipak stiže u Sarajevo, biće upotpunjena Bistrička stanica

U Sarajevo ipak stiže voz "Ćiro" čime će se...

Šok za Hrvatsku: Albanija povela golom Ćazima Laćija

Fudbalske reprezentacije Hrvatske i Albanije u Hamburgu igraju svoj...

Obdukcija tijela potvrdila: Smrt muškarca u pritvoru zeničke policije je bila nasilna

Obdukcija preminulog u pritvorskoj jedinici PU Centar u Zenici...

Napao suprugu, ona ga teško pretukla i izbacila pred Dom zdravlja u Gradišci

Muškarca, koji je sa povredama po cijelom tijelu pronađen...

Hrvati i Albanci navijaju zajedno pred duel njihovih reprezentacija u Hamburgu

Fudbaleri Hrvatske i Albanija danas će odmjeriti snage od...