Tužilaštvo formiralo predmet u vezi sa majkom maloljetnika koji se tereti za masakr u Beogradu

- Advertisement -

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu saopštilo je danas da je po službenoj dužnosti formiralo predmet kako bi se utvrdilo da li se u radnjama majke maloljetnog K.K, koji se tereti za masovno ubistvo u školi “Vladislav Ribnikar” u prijestolnici Srbije, stiču elementi krivičnog djela “zapuštanje i zlostavljanje maloljetnog lica”.

Tužilaštvo je Policijskoj upravi za grad Beograd uputilo zahtjev za prikupljanje potrebnih obavještenja kojim je naloženo da se sasluša osumnjičena M.K. Tražilo je i “da se obavi razgovor sa pedagogom i psihologom zaposlenim u školi, kao i da se preduzmu sve druge mjere i radnje potrebne za potpuno utvrđivanje činjeničnog stanja.

PROČITAJTE JOŠ:  Građani se mole za pomoć: U Sarajevu nestao Midhat Dedović (1961)

Gradskom centru za socijalni rad naloženo je da izvrši dijagnostičku procjenu funkcionisanja porodice maloljetnog K.K. i o tome dostavi izvještaj tužilaštvu, kao i da utvrdi da li se ta porodica odranije nalazila u evidenciji tog organa.

Nakon što tužilaštvu budu dostavljeni traženi izvještaji javnost će “bez odlaganja biti obaviještena o daljem toku postupka i odlukama”, piše na sajtu Tužilaštva.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Još jedna osoba uhapšena zbog ubistva djevojčice Vanje

Još jedna osoba uhapšena je u vezi sa otmicom...

Državljani Rusije i Švedske uhapšeni na Sarajevskom aerodromu

Pripadnici Jedinice granične policije Bosne i Hercegovine Aerodrom Sarajevo,...

FUP u Mostaru uhapsio jednu osobu zbog prijetnji ubistvom

U Mostaru se jutros odvijala prava drama. Naime, jedna osoba...