Tomislav “The Beast” Spahović: Meni je svejedno s kim se borim

- Advertisement -

Najbolji bosanskohercegovački MMA borac Tomislav “The Beast” Spahović kazao je u intervjuu za Fenu da se osjeća odlično i da nema povreda, te da je u vrhunskoj formi, što će se i vidjeti na FFC 19 koji će biti održan 18. septembra u austrijskom gradu Linzu.

Pripreme za meč idu svojim tokom, odradio sam cijeli trening kamp kako treba. Ništa nisam prepustio slučaju, spremao sam se u Zagrebu u American Top Teamu (ATT), kao i s mojom ekipom u Sarajevu. Fizički i psihički sam spreman i jedva čekam borbu – poručuje Spahović.

Njegov protivnik u Linzu trebao je biti Nijemac Nickolai Salchow, koji je otkazao borbu iz nepoznatih razloga.

– Ovo je već treći put da se naša borba odgađa. Salchow je dva puta otkazao iz nepoznatih razloga, a borbu u Sofiji otkazao sam ja, zbog povrede koljena, međutim, tada je bio otkazan i cijeli događaj – pojašnjava Spahović, dodajući da “ako je Salchow već zakazao borbu, onda treba i da se bori, a ne da 20 dana prije borbe otkazuje.”

To je, kaže, kukavički, i Salchow vjerovatno neće više imati priliku da se bori u FFC-u.

– Meni je svejedno s kim se borim. Bitno mi je samo da imam što bolje protivnike i da osvojim titulu u FFC-u – ističe “The Beast.”

Na pitanje da li zna ko će mu biti slijedeći protivnik, kaže da još ne zna, te da će tu informaciju proslijediti kad je bude imao.

PROČITAJTE JOŠ:  Veliki uspjeh: Jasmina Merdić osvojila srebro na Svjetskom prvenstvu u kickboksu

– Cijeli FFC roster boraca poluteške kategorije dobrim dijelom odbio je borbu protiv mene. Za sada nemam informaciju ko bi mogao biti moj protivnik, ali navodno imaju protivnika za mene, a za par dana saznaću i njegovo ime – kaže najbolji bh. MMA borac i naglašava da je njemu bitno da je psihički i fizički spreman, te da je manje važno ko će biti s njim u ringu.

Naravno, dodaje, bolje je znati dva mjeseca ranije s kim će se boriti, ali napominje da ovo nije prvi put da mu se dešava tako nešto, jer su borci već otkazivali borbe s njim, uvijek iz nepoznatih razloga.

– Time samo meni dižu cijenu, a sebi je spuštaju – smatra Spahović.

Ističe da mu je fokus da prvo pobijedi u borbi koja slijedi, a u to, kako je rekao, nimalo ne sumnja jer je optimist, te da je, ako pobijedi, slijedeća borba za titulu FFC-a.

– To mi je trenutno glavni cilj, da osvojim titulu FFC-a i da donesem pojas u svoj matični klub ATT, kao i u moj rodni grad Sarajevo. To će, naravno, biti i veliki korak u mojoj karijeri – ističe.

PROČITAJTE JOŠ:  Pucnjava u Sarajevu : Ubijena ženska osoba (1992)

Kaže da mu mnogo znači što je postao član ATT-a, te da mu odgovora što je sjedište ATT-a za Evropu otvoreno u Zagrebu, jer mu je prilično blizu.

– Na otvorenju u Zagrebu bio je i glavni trener i suvlasnik ATT-a Conan Silveira, koji je od toliko boraca izabrao mene da budem član njihovog tima.To znači da je prepoznao moje kvalitete, čim me je pozvao da budem član ATT-a, koji je jedan od vodećih trening kampova u svijetu. Biti dio takvog tima, zaista predstavlja veliku čast – smatra Spahović.

Zaključio je da je postigao ogroman napredak kroz treninge u ATT-u, te da je to bitno za njegove naredne borbe i karijeru, tako da je članstvo u ATT-u, po njegovom mišljenju, bio pun pogodak u pogledu njegove karijere.

Ovaj istaknuti bh. borac do sada je u karijeri u MMA imao sedam pobjeda, četiri poraza i jednu diskvalifikaciju, a u hrvanju je osvojio više od 100 medalja. Četiri poraza, kako je rekao, desila su se na početku njegove karijere, poslije čega je ostvario niz od pet pobjeda. /MI2/

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Darko Nestorović: Fudbalski klub Al Arabi je moja porodica u Kuvajtu

Bosanskohercegovački fudbalski trener Darko Nestorović po četvrti put u...

Preminuo Samir Landžo, bivši predsjednik FK Željezničar

U 61. godini preminuo je Samir Landžo, bivši predsjednik...

Veliki uspjeh: Jasmina Merdić osvojila srebro na Svjetskom prvenstvu u kickboksu

Reprezentativci BiH u kickboxu osvojili su četiri medalje na...

Obavljen žrijeb: Zmajevi će u polufinalu baraža za Euro igrati protiv Ukrajine

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine će u polufinalu baraža...

Veliki uspjeh: Ismail Zulfić iz Kaira se vraća sa srebrenom i bronzanom medaljom

Završeno je Svjetski paraplivački miting u Kairu, a reprezentativci...