Zlatan Ibrahimović: Engleska liga je precijenjena, ali ako ne možete izdržati tempo… nećete uspjeti

- Advertisement -

U ekskluzivnom razgovoru za magazin ‘FourFourTwo’ legendarni švedski napadač bosanskih korijena Zlatan Ibrahimović kazao je da je ponosan na svoja postignuća u Engleskoj, iako je na Otoku proveo relativno kratko vrijeme. Također, Ibrahimović smatra da je standard i kvalitet nogometa u Engleskoj Premier league precijenjen.

Nakon što je osvojio titule prvaka u Nizozemskoj, Italiji, Španjolskoj i Francuskoj, Zlatan se 2016. godine pridružio Manchester Unitedu nadajući se u dobi od 35 godina tituli i u Engleskoj. Iako mu se želja nije ostvarila, Zlatan je sa 28 golova u 46 utakmica pomogao Manchester Unitedu da se domogne Europske lige. Da nije bilo ozlijede koljena u aprilu, vjerojatno bi njegov učinak bio još bolji.

  • Imao sam dugu karijeru prije nego što sam došao u Englesku. Igrao sam u različitim državama za različite klubove…, ali jedna rečenica me motivirala da dođem u Englesku. Rekli su mi ‘ne moraš ići u Englesku, jer ako tamo na uspiješ, svi će vijek govoriti da nisi dovoljno dobar’. To mi je dalo adrenalin da dođem i dokažem se, kazao je Zlatan za FFT.
  • Volio sam Premier ligu, bilo je vrlo motivirajuće i uzbudljivo. Liga dobiva veliku pažnju, iako imam osjećaj da je kvaliteta malo precijenjena. Mislim na tehnički dio i individualnu kvalitetu igrača. S druge strane tempo igre je visok i, čak i ako ste najbolji igrač, ako ne možete podnijeti tempo igre, nećete uspjeti, dodao je Zlatan.
PROČITAJTE JOŠ:  Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Nakon što se uspio opraviti od ozlijede koljena, Zlatan se vratio u udarnu momčad, ali je odigrao još samo sedam utakmica prije nego što se preselio u Los Angeles Galaxy u martu 2018. Kaže da je sretan što je s 35 godina pokazao da bez problema može izdržati napore Premier lige.

  • Sretan sam i ponosan što sam bio dio Uniteda. Bio je to pravi klub za mene. Iz Manchestera nosim sjajne uspomene i uvijek ću dijelom ostati vezan za taj klub. Navijači su bili nevjerojatni, gdje god kreneš vidiš crvene dresove. Definitivno, bio je to važan trenutak u mojoj karijeri. Isto tako, sretan sam što prije deset godina nisam došao u Englesku. Jer, ako sam sve ovo uspio učiniti sa 35 godina šta bi tek bilo da sam na Otok došao kada sam imao 25 godina, u svom stilu je rekao Ibrahimović.
PROČITAJTE JOŠ:  "Leptir bez krila" osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Kada sam dolazio u United, govorili su mi da dolazim u invalidskim kolicima. Te koji su tako pričali, smjestio sam u invalidska kolica, kaže Zlatan.

Foto: Arhivska fotografija

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Održana prva trka Blagaj 5K

U organizaciji više lokalnih organizacija i aktivista, jučer je...

Plivači Sport time u Vukovaru osvojili 21 medalju

Članovi Plivačkog kluba Sport time iz Sarajeva uspješno su...

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....