Vincent Tan i Ismir Mirvić novi većinski investitori u FK Sarajevo

- Advertisement -

Fudbalski klub Sarajevo sa velikim zadovoljstvom obavještava navijače i bh. javnost da su uspješno okončane sve formalnosti te da su Vincent Tan i Ismir Mirvić novi većinski investitori u klub, istakli su danas iz aktuelnog osvajača Kupa Bosne i Hercegovine.

U zajedničkom saopštenju za javnost, Tan i Mirvić istakli su ”uzbuđenje što će se u klub vratiti prijeko potrebna stabilnost i dugoročna sigurnost”.

”FK Sarajevo ime je i bezvremenski brend! Duga i uspješna tradicija kluba zaslužuje novu viziju koja će omogućiti razvijanje kluba i kao međunarodnog brenda. Zbog toga smo uzbuđeni što imamo i znanje, i iskustvo i kredibilne globalne poslovne odnose koji nam garantuju povratak entuzijazma na Koševo na zadovoljstvo vjernih navijača, koji su željni uspjeha i dobrih rezultata!“, istakli su Tan i Mirvić.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo radnik koji je teško povrijeđen u eksploziji u fabrici za proizvodnju raketnog goriva

Kako navode, u narednih nekoliko sedmica doći će do perioda tranzicije nakon čega će biti u potpunosti spremni podijeliti svoje poslovne planove i dugoročnu viziju FK Sarajevo sa širom javnošću.

Obojica zahvaljuju navijačima na strpljenju tokom posljednjih mjeseci.

”Bio je to težak period za sve, i sa ovom objavom, uvjereni smo da dolazi do zatvaranja tog poglavlja. Komunikacija sa navijačima će biti naš prioritet. Ovim najavljujemo novu eru naših odnosa ne samo sa navijačima nego i poslovnim partnerima, sponzorima, medijima i svim drugim zaljubljenicima u FK Sarajevo”, najavili su Tan i Mirvić.

PROČITAJTE JOŠ:  Premješteno tijelo legendarnog Bate Živojinovića

Članovi klupske administracije su iskoristili priliku ”da se najsrdačnije zahvale grupi ‘Long Cuong’ i Nguyenu Hoaiju Namu na svim naporima uloženim u rukovanje klubom tokom protekle dvije godine kada su zabilježeni brojni uspjesi”.

”Osvajanje prvenstva i najduži niz bez poraza u bh. fudbalskoj historiji čine Nama dijelom svijetle povijesti Kluba. Hvala vam!“, naveli su iz FK Sarajevo, izražavajući nadu da će sa novom upravljačkom strukturom klub ponoviti ne samo ove uspjehe nego otići i mnogo dalje.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Saobraćajni kolaps zbog nesreće na Baščaršiji

Nešto poslije 16 sati kod Careve ćuprije desila se...

Na Alipašinom Polju gorio ugostiteljski objekat

U sarajevskom naselju Alipašino Polje došlo je do požara...

Detalji tragične nesreće kod Kotor Varoša: Poginula trudnica

U saobraćajnoj nesreći kod Kotor Varoša danas je poginula...

Stravična nesreća: U sudaru poginuo maloljetnik

U mjestu Živinice kod Dervente, na magistralnom putu Doboj...

Dječak iz BiH pao pod traktor, helikopterom prebačen u bolnicu

Teška nesreća desila se danas u mjestu Puking, u...