Sanjin Pehlivanović nakon evropske bronze pokorio Balkan Tour u bilijaru: „Čudo od djeteta“ blista i u seniorskoj konkurenciji

- Advertisement -

Malo se sportista na svijetu može pohvaliti da je s nepunih 18 godina već ostvarilo status najvećeg u historiji nekog sporta u svojoj državi.

Sanjin Pehlivanović, kojeg od njegove 13 godine zovu „čudom od djeteta“, već je osvojio toliko medalja na raznim evropskim i svjetskim takmičenjima, gdje se već desetine puta viorila zastava Bosne i Hercegovine.

Još kao 13-godišnjak počeo osvajati titule evropskog prvaka u kadetskoj konkurenciji, osvojio je čak šest zlatnih medalja, a postao je i prvak svijeta u Rusiji.

Prošle godine popeo se na evropski tron i u juniorskoj konkurenciji, a na nedavno završenom seniorskom prvenstvu Evrope u Trevizu (Italija) osvojio je i prvu medalju koja će zlatnim slovima ostati upisana u historiji našeg bilijara.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo O.J. Simpson, velikan američkog fudbala kome se sudilo za dvostruko ubistvo

Sanjin je u polufinalu discipline „8“ poražen 5:8 od kasnijeg prvaka Evrope, Albanca Eklenta Kacija, koji je u finalu savladao legendu svjetskog bilijara, Nijemca Ralfa Soqueta.

–        Ova medalja, iako nije zlatna, ostat će mi uvijek u sjećanju jer je prva u najjačoj, seniorskoj konkurenciji. Izgubio sam od svog velikog prijatelja Eklenta Kačija, i sretan sam što je baš on došao do zlatne medalje. Nadam se da će ih biti još medalja, već se nekoliko godina takmičim u rangu sa starijima i važno je da nastavim vrijedno trenirati, konstatno se poboljšavati – rekao je za Life Sanjin Pehlivanović, koji će 11. augusta napuniti 18 godina.

PROČITAJTE JOŠ:  Plivači Sport time u Vukovaru osvojili 21 medalju

Protekli mjeseci bili su posebno aktivni za Sanjina, proputovao je gotovo pola svijeta, igrao US Open, osvojio treće mjesto na Saudi Arabia openu, a konstatno igra i „kinesku osmicu“ na turnirima u Kini gdje ga smatraju velikom zvijezdom.

Nije imao odmora ni nakon povratka iz Italije, jer se u Sarajevu igralo 6. kolo Balkan Toura, takmičenja na kojem nastupaju najbolji igrači iz regiona. U prostorijama Bilijar kluba „Mr. & Mrs. Cue“ Sanjin je uvjerljivo trijumfovao, u finalu savladavši Dorđa Pecelja iz Srbije, 9:3.

Pred završni Masters koji se igra u Beogradu Pehlivanović već ima nedostižnu prednost na vrhu tabele, i osigurao je titulu ukupnog pobjednika Balkan Toura.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Održana prva trka Blagaj 5K

U organizaciji više lokalnih organizacija i aktivista, jučer je...

Plivači Sport time u Vukovaru osvojili 21 medalju

Članovi Plivačkog kluba Sport time iz Sarajeva uspješno su...

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....