Sport

S-WRC: Škoda i Red Bull udružili snage

0
S-WRC: Škoda i Red Bull udružili snage, Life.ba

S-WRC: Škoda i Red Bull udružili snage, Life.baRed Bull Škoda tim je rezultat zajedničkog truda Škoda Motorsport-a, Baumschlager Rally Racing-a i Red Bull-a.

Nedugo poslije osvajanja ovogodišnjeg IRC šampionata, Škoda je napravila još jedan veliki korak postajući dio Red Bull Škoda tima koji predstavlja partnerstvo sa svjetskom top kompanijom Red Bull u suradnji sa privatnim timom BRR. Obje postave novoformiranog tima, prvaci u IRC takmičenju Juho Hänninen i Mikko Markkula iz Finske, te nove mlade snage iz Njemačke Hermann Gassner jr. i Katharina Wüstenhagen, učestvovati će u S-WRC šampionatu u 2011. godini.

Šef Škoda Motorsport tima Michal Hrabánek ističe: “Veoma sam sretan što možemo doprinjeti daljem unapređenju Fabia Super 2000 projekta kao dio Red Bull i BRR tima. Red Bull je danas jedan od najjačih partnera u sportskim natjecanjima dok BRR tim predvođen Raimundom Baumschlagerom, devetorostrukim pobjednikom “Austrian Rally” i prvim kupcem modela Fabia Super 2000, predstavlja garanciju najprofesionalnijeg pristupa sa vrhunskim iskustvom”.

PROČITAJTE JOŠ:  Poznati svi parovi osmine finala Svjetskog prvenstva u Kataru

Raimund Baumschlager je dugo godina profesionalni reli vozač i istinska je reli ikona Austrije. Pod njegovim vodstvom, Red Bull reli tim je koristio model Fabia Super 2000 u mnogim svjetskim takmičenjima. Sjajni rezultati su postignuti, uključujući, višestruke pobjede u sezoni 2010/2011 osvojene sa vozačem Patrick Sandellom kojeg je podržao Škoda importer u Švedskoj. Juho Hänninen, jedan od novih članova tima iznosi sjajne trenutke koje je doživio uz Baumschlager tim – vozeći Baumschlager Fabia Super 2000, on je ubjedljivo slavio na zadnjem ovogodišnjem reliju održanom u Finskoj  S-WRC kategoriji.

Raimund Baumschlager je siguran da njegov tim sa  Hänninen-om ima sjajnu budućnost: “Prije svega, zahvalio bi se Škoda Motorsport i Red Bull timu, našim partnerima, za njihovu podršku. Samo najbolja iskustva djelimo sa njima  i za nas oni predstvaljaju dva istinska lidera u svom poslu. Juho je bio jedan od najboljih vozača zadnjih par godina. Sjećam se njegovog prvog pojavljivanja u PWRC šampionatu – bio je naš najjači rival za šampionsku titulu.  U isto vrijeme, poznajem ga kao izvrsnog test vozača i siguran sam da sa njim možemo očekivati izvrsne rezultate u takmičenju“, kaže Baumschlager i najavljuje: „Hermann Gassner ima veliku priliku da napreduje zajedno uz Juho Hänninena, da uči od njega kako u trkama tako i kroz testiranja. Planiramo da učestvujemo u sedam različitih reli šampionata.“


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)