Šok za jednog od favorita Australian Opena: Eliminisan u drugom kolu

- Advertisement -

Rafael Nadal poražen je u meču drugog kola Australian Opena. Bolji od prvog nositelja turnira i drugog tenisera svijeta bio je Amerikanac Mackenzie McDonald, inače 65. igrač ATP-ove liste, koji je slavio 6:4, 6:4, 7:5.

Za osvajača Australian Opena iz 2009. i prošle godine ovo je bilo najranije ispadanje s prvog Grand Slama sezone još od 2016. godine, kada ga je u pet setova izbacio Fernando Verdasco.

McDonald je već u prvom gemu meča stigao do breaka, potvrdio ga za prednost 4:1, a onda izgubio svoj početni udarac. Break prednosti zadržao je do kraja prvog seta, a onda fantastično, novim oduzimanjem Nadalovog servisa, otvorio drugi.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Tu prednost je izgubio u četvrtom gemu, no ponovno je iznenadio Nadala u sedmom, poveo 4:3 i zadržao break do kraja seta za najavu velikog iznenađenja u Melbourneu. U jednom trenutku izgledalo je da će Nadal, koji je tokom meča tražio ljekarsku pomoć, i treći set izgubiti 4:6, no McDonaldovu break-loptu za 5:4 uspio je izvući i produžiti meč. Ipak, samo za kratko.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

Već u sljedećoj prilici McDonald je iskoristio break-loptu, poveo 6:5 u trećem setu i potom zaključio meč. U sljedećem kolu igrat će protiv boljeg iz meča u kojem se sastaju Čeh Dalibor Svrčina i Japanac Yoshihito Nishioka.

Bio je ovo drugi međusobni ogled McDonalda i Nadala, rekordera s 22 osvojena Grand Slama. Španac je u prvom, odigranom u Roland Garrosu 2020. godine, lakoćom slavio 6:1, 6:0, 6:3. Omjer je sada izjednačen.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Prije dvije godine napustio nas je legendarni Ivica Osim

Prvog maja prije dvije godine bosanskohercegovački fudbal, ali i...

Održana prva trka Blagaj 5K

U organizaciji više lokalnih organizacija i aktivista, jučer je...

Plivači Sport time u Vukovaru osvojili 21 medalju

Članovi Plivačkog kluba Sport time iz Sarajeva uspješno su...

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...