Life newsSport

Poznato da li će Xhaka snositi sankcije za ponašanje tokom susreta sa Srbijom

0
Poznato da li će Xhaka snositi sankcije za ponašanje tokom susreta sa Srbijom, Life.ba

Kapetan švicarske reprezenzacije Granit Xhaka našao se na meti kritika, najviše u Srbiji, nakon što se nekoliko puta tokom duela sa Srbijom (3:2) sukobio s protivničkim igračima, a poslije utakmice je naopako obukao dres saigrača u reprezentaciji Ardona Jašarija (Albanac iz Makedonije), kako bi prezime bilo vidljivo na njegovim prsima.

Dio medija i javnosti je to odmah povezao sa osnivačem Oslobodilačke vojske Kosova Ademom Jašarijem i njegov potez shvatili kao jasnu političku provokaciju. Iako je bilo govora o tome sa će Xhaka biti pod istragom FIFA-e, od toga izgleda neće biti ništa.

PROČITAJTE JOŠ:  Pucnjava u Sarajevu, ranjena maloljetna osoba

– Nema nikakve političke pozadine. Ardon je dio našeg tima i puno vremena provodimo zajedno. Kad sam bio njegovih godina stigao sam daleko, kao i on. Često me pita za savjet i obećao sam mu da ću nositi njegov dres, rekao je Xhaka.

FIFA je, piše “The Sun”, navodno prihvatila njegovo objašnjenje i neće kazniti najboljeg igrača duela Švicarska –  Srbija. Ovu informaciju srbijanski mediji dočekali ‘na nož‘ i proglasili FIFA-in potez “sramotnim”.


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)