Počinju razgovori s kandidatima za Sušićevog nasljednika

- Advertisement -

NS BiH u Sarajevu razmatra status selektora Sušića

Članovi Izvršnog odbora jednoglasno su donijeli odluku da je nakon prva četiri kola kvalifikacija ugrožen odlazak fudbalske reprezentacije BiH na EURO 2016. u Francusku i isto tako jednoglasno razriješili dužnosti selektora Safeta Sušića, rekao je večeras u Sarajevu Jasmin Baković generalni sekretar Nogometnog saveza BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

Vezano: Begović: Greške se dešavaju, ali da se ovako predaje nikad u životu nisam vidio

Potvrdio je da je formirana komisija koju će sačinjavati predsjednik saveza Elvedin Begić, potpredsjednici Ivan Beus i Darko Ljubojević te Denijal Pirić, tehnički direktor i Sead Kajtaz, član Odbora za posredovanje i savjetovanje N/FS BiH, koji će obaviti razgovore sa potencijalnim kandidatima za selektora. „Do prvog decembra ove godine razgovarat ćemo sa nekoliko kandidata i pripremiti prijedlog članovima Izvršnog odbora BiH koji će i izabrat novog selektora. Na današnjoj sjednici uopšte nismo spominjali imena potencijalnih kandidata, to ćemo raditi u narednim danima“, istakao je Darko Ljubojević, član novoformirane komisije.

PROČITAJTE JOŠ:  Plivači Sport time u Vukovaru osvojili 21 medalju

Ivan Beus je kazao da je Sušićevom smjenom pokrenut novi projekat kako bi se poboljšala atmosfera unutar reprezentacije i stvorile pretpostavke za povratak na pobjednički kolosjek.

„Naš cilj je jasan, a to je plasman na EURO 2016. u Francuskoj“, kazao je Beus. Članovi IO su zahvalili Sušiću na dosadašnjoj saradnji i kako su istakli, posebno na historijskom uspjehu, plasmanu na Svjetsko prvenstvo u Brazilu koji mu nisu i nikada neće zaboraviti. Pri NS je formirana još jedna komisija koja će utvrditi modalitet kako raskinuti ugovor, odnosno razgovarati o spornoj stavci ugovora koja se odnosi na ugrožavanje plasmana na EP.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Futsaleri Mostar SG deklasirali Hercegovinu

FC Mostar Stari Grad u prvoj utakmici polufinalne serije...

Prije dvije godine napustio nas je legendarni Ivica Osim

Prvog maja prije dvije godine bosanskohercegovački fudbal, ali i...

Održana prva trka Blagaj 5K

U organizaciji više lokalnih organizacija i aktivista, jučer je...

Plivači Sport time u Vukovaru osvojili 21 medalju

Članovi Plivačkog kluba Sport time iz Sarajeva uspješno su...

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...