Nestorović: Bod nam vratio samopouzdanje

- Advertisement -

Selektor mlade (U-21) nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Darko Nestorović zadovoljan je igrom i zalaganjem svog tima koji je u četvrtom kolu kvalifikacija za evropsko prvenstvo danas na ”Koševu” remizirao s odgovarajućom selekcijom Engleske.

Iako je meč završen bez golova (0:0), oba tima su imala nekoliko prilika za postizanje gola, ali napadači nisu bili efikasni. U 72. minutu Engleska je zbog crvenog kartona ostala s igračem manje, ali BiH to nije uspjela iskoristiti. Nestorović ističe da su bh. igrači u potpunosti ispoštovali dogovore te da je upravo to razlog zašto u samom finišu nisu krenuli na ”sve ili ništa”.

– Naši reprezentativci su ispoštovali sve što smo se dogovorili i borili se svih 90 minuta. Čak i kada smo imali igrača više na terenu nastavili smo igrati kako je dogovoreno i uspjeli zaustaviti Engleze gdje su najjači, a to su prekidi. Rekao sam igračima da ne mijenjamo taktiku bilo da vodimo ili da gubimo s 3:0 i oni su se tako i postavili. Možda smo mogli doći i do tri boda, ali u napadu nam je nedostajao taj zavšni udarac. Mislim da nam je u ovom meču nedostajao Deni Milošević  – izjavio je Nestorović nakon meča.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

Dodao je da se igra BiH bazirala na brze kontranapade, koji su u nekoliko navrata omogućili bh. timu da ugrozi engleskog golmana, ali da je u tim situacijama napadačima nedostajalo malo sreće da postignu gol.

– Ovaj bod je vratio samopouzdanje u ekipu. Vidjeli smo da možemo igrati protiv jake Engleske. Prije meča sam rekao igračima da smo mi rasli i odrasli na bureku, a oni na šnicli, ali da to ne odlučuje utakmice, već borba i zalaganje igrača na terenu, što smo danas mogli vidjeti – zaključio je selektor BiH.

PROČITAJTE JOŠ:  Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Medijima se nakon meča obratio i selektor engleskog tima Gareth Southgate, koji je pohvalio igru obiju reprezentacija, te naglasio da je na lošem koševskom travnjaku bilo izuzetno teško doći do pobjede.

– Moji igrači su se trudili da učine nešto više, ali na ovakvom terenu je to teško uraditi. Lopta je puno skakala i onemogućavala bolju organizaciju napada, a s druge strane bilo je i dosta snažnih prekršaja. Možda smo mogli pobijediti, ali moramo se zadovoljiti remijem. BiH ima dobre nogometaše, što me nije iznenadilo jer ova zemlja je uvijek imala dobre, tehnički potkovane igrače. Mi nastavljamo u istom ritmu i borit ćemo se do kraja kvalifikacija za svaki bod – zaključio je Southgate.

MI2

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...