Liga prvaka: U osmini finala Arsenal, Barcelona, Manchester City, Atletico Madrid, Bayern Minhen…

- Advertisement -

U okviru grupe “A”, Basel je večeras na St. Jakob-Parku u Bazelu poražen od Arsenala s 1:4, dok je u istoj grupi PSG na Parku prinčeva u Parizu igrao neriješeno 2:2 protiv ekipe Ludogoretsa

U utorak su završene utakmice 6. kola Lige prvaka, posljednjeg u grupama A, B, C i D, a plasman u osminu finala su izborili Arsenal, PSG, Napoli, Benfica, Barcelona, Manchester City, Atletico Madrid i Bayern Minhen, javlja Anadolu Agency (AA).

U okviru grupe “A”, Basel je večeras na St. Jakob-Parku u Bazelu poražen od Arsenala s 1:4, dok je u istoj grupi PSG na Parku prinčeva u Parizu igrao neriješeno 2:2 protiv ekipe Ludogoretsa. Prvo mjesto u grupi je zauzeo Arsenal, a drugo PSG, dok je Ludogorets izborio plasman u Evropsku ligu.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

U grupi “B”, Benfica je na Stadionu “Da Luz” u Lisabonu s 1:2 poražena od Napolija. U istoj grupi Dynamo Kiev je na stadionu “NSK Olimpijs’kyj” u Kijevu savladao Bešiktaš s visokih 6:0. U osminu finala Lige prvaka su se plasirali Napoli i Benfica, dok će Bešiktaš nastaviti takmičenje u Evropskoj ligi.

U grupi “C”, ekipa Manchester Cityja je na Etihadu u Manchesteru igrao neriješeno 1:1 protiv Celtica, dok je u istoj grupi Barcelona na Camp Nou s ubjedljivih 4:0 savladala Borussiju Mönchengladbach. U osminu finala su se plasirali Barcelona s prve pozicije i Manchester City kao drugoplasirana ekipa, dok je Borussiju Mönchengladbach izborila Evropsku ligu.

PROČITAJTE JOŠ:  Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

U okviru grupe “D”, PSV je na Stadionu Philips u Eindhovenu igrao bez golova protiv Rostova. U istoj grupi Bayern Minhen je na Allianz Areni u Minhenu s minimalnih 1:0 savladao Atletico Madrid. U osminu finala Lige prvaka su se plasirali Atletico i Bayern, dok je Rostov zauzeo treće mjesto što mu je osiguralo plasman u Evropsku ligu.

U srijedu su na programu sljedeće utakmice Lige prvaka: Bayer Leverkusen – Monaco, Club Brugge KV – FC Copenhagen, FC Porto – Leicester, Juventus – Dinamo Zagreb, Legia – Sporting, Lyon – Sevilla, Real Madrid – Borussia Dortmund i Tottenham – CSKA Moscow.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...