[life intervju] Ajdin Drina, talentirani nogometaš Veleža koji je ostvario dječački san debijem na Koševu: U Sarajevu nikada nisam dobio pravu šansu

- Advertisement -

Velež je u okviru 19. kola Premijer lige BiH u subotu na Koševu pobijedio Sarajevo rezultatom 2:0. Bio je to trijumf Rođenih na najvećem bh. stadionu nakon 34 godine. Dakako, Mostarci su sasvim zasluženo ovaj dvoboj završili uzdignutih ruku. Strateg Rođenih Feđa Dudić u svim segmentima igre nokautirao je trenera koševskog tima – Gorana Sablića. Najviše problema Bordo timu pravili su bivši igrači Sarajeva Samir Radovac, Nemanja Anđušić, ali i Ajdin Drina (zamijenjen u 59. minuti) koji je svojevremeno bio član Akademije FK Sarajevo. Sudbina je htjela da debituje protiv svog bivšeg kluba.

Ajdin Drina, foto: FK Velež

Piše:Edin Isanović

”Igrači su dovođeni preko noći”

Inače, Drina (17) je bio član Radnika, Škole fudbala Šampion Junior, te Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo. Premda je možda pretpostavljao kako će jednoga dana debitovati na Koševu, nije ni slutio da će to biti u dresu drugog kluba. U subotu je Ajdin ostvario svoj dječački san zaigravši na najvećem bh. stadionu kao član mostarskih Rođenih. Drina je samo jedan u nizu igrača koji nisu prepoznati kao talenti u FK Sarajevo.

Za portal Life.ba Ajdin je otkrio razlog odlaska sa Koševa.

”Za Sarajevo me vežu lijepe uspomene i dosta toga sam naučio od trenera koji su radili sa mnom u Akademiji. Međutim, pravu šansu u kadetima nisam dobio. Dovođeni su igrači preko noći i dobijali su ugovore, a ja sam se osjećao zapostavljenim i odlučio sam da idem dalje. Pojavio se Velež i to se pokazalo kao pametan potez”, kaže Drina za naš portal.

PROČITAJTE JOŠ:  Automobilom se zabio u kuću pa mačem napao prolaznike

Ove sezone ,iako je mlađi junior neizostavna karika u ekipi juniora, te je svojim igrama skrenuo pažnju šefa stručnog štaba Feđe Dudića koji je ovom sedamnaestogodišnjaku dao priliku protiv koševskog tima. Otkrio je scenarij koji je doveo do debija u glavnom gradu BiH.

 “Sve se desilo iznenada. U subotu sam sa juniorima igrao u Širokom Brijegu prijateljsku utakmicu, pa me kasnije zvao koordinator Anel Karabeg i saopštio mi odluku za ugovor te mi je rekao da se priključujem senioroma. Iskreno, mislio sam da sanjam. U srijedu sam sa seniorima igrao protiv svojih kolega iz juniorske selekcije, a već u petak mi je prvi šef struke Veleža Feđa Dudić saopštio odluku da ću nastupiti protiv mog bivšeg kluba. Mislio sam da ću dobiti priliku sa klupe, ali kada je rekao da sam u udarnoj postavi – mojoj sreći nije bilo kraja. Također, izuzetno mi je drago da smo pobijedili i da smo sa nova 3 boda otišli na zimsku pauzu”.

PROČITAJTE JOŠ:  Danas je Faris Pendek trebao završiti školu: Drugovi šetali njemu u čast

Odlični treneri i uslovi rada u Veležu

Drina kaže da je treme bilo pred polazak u Sarajevo i izlazak na zagrijavanje, a čim je kročio na travnjak – to je nestalo.

Ovaj talentirani nogometaš Veleža zahvalio se kako prvom šefu struke Feđi Dudiću na ukazanom povjerenju, tako i direktoru Džemilu Šoši, direktoru omladinskog pogona Kemalu Mariću, koordinatoru Anelu Karabegu i svim aktuelnim trenerima u omladinskom pogonu koji su mu dali podršku pred dvoboj na Koševu.

”Zaista sam sretan i ponosan da sam dio FK Veleža i da sam dobio priliku da zaigram za prvi tim. U klubu je atmosfera odlična, sve je na vrhunskom nivou. Kada je omladinski pogon u pitanju, odgovorno tvrdim da su se stvari promijenile na bolje dolaskom direktora Marića, koordinatora Karabega i drugih trenera. Sve selekcije imaju vrhunske uslove za rad, te sa nama rade mladi, perspektivni i edukovani treneri koji znaju svoj posao. San svakog mladog igrača je imati ovakve uslove. Osim toga, sve pohvale za Upravu što su nam ovo omogućili. Moj cilj je da radim, napredujem i da ostavim dubok trag u Veležu”, zaključio je Drina.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Erdogan: Duboko sam tužan zbog pada helikoptera u kojem je bio moj brat Ebrahim Raisi

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdoğan izrazio je duboku tugu...

Muškarac počinio samoubistvo u Tuzli?

U naselju Stupine u Tuzli, prema informacijama "Avaza", muškarac...

Incident u Gračanici: Policajca napao i posjekao kosom

U Gračanici je danas teško povrijeđen policajac. Tokom redovne policijske...

Teška nesreća u blizini Tuzle, tri osobe povrijeđene

Teška saobraćajna nesreća se dogodila u mjestu Donja Tinja,...

Sudar brodova na Dunavu, poginule dvije osobe

Dvoje ljudi je poginulo, a pet se vodi kao...