Hoće li Kevin De Bruyne pratiti dešavanja na Grbavici?

- Advertisement -

Bio je 7. oktobar 2017.godine kada je nogometna reprezentacija BiH na Grbavici dočekala odabranu selekciju Belgije. Zmajevima je trebala pobjeda kako bi izborili baraž, dok su ”Crveni vragovi” već i prije pretposljednjeg kvalifikacionog dvoboja osigurali odlazak na Mundijal u Rusiju. Izabranici tadašnjeg selektora Mehmeda Baždarevića poraženi su rezultatom 4:3 i bilo je jasno kako će odlazak na planetarni izlog nogometa ostati samo san.

Piše: E. Isanović

Pamtimo kako je nakon dvoboja u Dolini ćupova belgijski reprezentativac Kevin De Bruyne bio je nezadovoljan zbog izuzetno lošeg terena stadiona Grbavica.

“Bio sam zabrinut da ću se povrijediti, ali je dobro prošlo. Neprihvatljivo je bilo igrati utakmicu na ovakvom terenu. FIFA mora nešto učiniti povodom ovoga da se ne ponavlja u budućnosti. Posljednji put sam igrao na ovakvom terenu kada sam imao sedam godina”, rekao je tada igrač Manchester Cityja.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

 Godinu dana poslije stadion Grbavica je potpuno rekonstruisan. Plavi su krajem marta 2017. potpisali ugovor vrijedan 1, 2 miliona KM. Tada je ostavljen rok od 60 dana roka, a odmah nakon pauze počeli su intenzivni radovi na Grbavici. U međuvremenu Dolina ćupova dobila je jedan od najmodernijih travnjaka u regiji, a najsavremeniji u našoj zemlji.

PROČITAJTE JOŠ:  "Leptir bez krila" osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Maksimalno je prilagođen vremenskim uslovima u bilo kojem periodu godine, a ugrađeni su i grijači. To je značilo da teren zadovoljava najnovije uslove koje UEFA propisuje za kategoriju 3. Zbog svega navedenoga i državni tim je dobio zeleno svjetlo da može igrati utakmice na ovom stadionu u Ligi nacija. Večeras će na ovom stadionu snage odmjeriti BiH i Sjevrena Irska u okviru 3.kola.

Zanima nas da li će Kevin De Bruyne pratiti večeras dešavanja na Grbavici koja  sada izgleda mnogo bolje nego prije 373 dana. Pomaci su očigledni.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...