Hans-Joachim Watzke: U šoku smo, Bartra hitno hospitaliziran

- Advertisement -

Hans-Joachim Watzke, izvršni direktor dortmunske Borussije, izjavio je večeras, nakon eksplozije koja se dogodila u blizini klupskog autobusa, da su u šoku i da je u pitanju bombaški napad.

Eksplozija se dogodila prije meča s Monacom u sklopu četvrtfinala Lige prvaka. Watzke je istakao da je na autobus izveden bombaški napad te da je pričinjena materijalna šteta, javlja Anadolu Agency (AA).

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo O.J. Simpson, velikan američkog fudbala kome se sudilo za dvostruko ubistvo

Prema njegovim riječima, napad je izveden na autobus odmah na izlazu iz hotela u kojem su bili smješteni igrači kluba. Watzke je potvrdio da je povrijeđen fudbaler Marc Bartra koji je hitno hospitaliziran.

DORTMUND, GERMANY - APRIL 11 : The bus of Borussia Dortmund stands after explosions at the hotel L'Arrivee in Dortmund, Germany on April 11, 2017. The UEFA Champions League quarter-final soccer match between Borussia Dortmund and AS Monaco has been postponed after an explosions near the bus carrying the Dortmund team, injuring one player. ( INA FASSBENDER - Anadolu Agency )
DORTMUND, GERMANY – APRIL 11 : The bus of Borussia Dortmund stands after explosions at the hotel L’Arrivee in Dortmund, Germany on April 11, 2017. The UEFA Champions League quarter-final soccer match between Borussia Dortmund and AS Monaco has been postponed after an explosions near the bus carrying the Dortmund team, injuring one player. ( INA FASSBENDER – Anadolu Agency )

I trener Borussije Dortmund Thomas Tuchel izjavio je da su u šoku. Izrazio je nadu da će sutra, za kada je odgođena utakmica, pokazati dobar performans.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...

Šta se dešavalo u Mostaru?

Mostarski derbi imao je vatren uvod, kada je prije...