FK Sarajevo novi prvak BiH, prva dupla kruna u historiji kluba

- Advertisement -

Fudbalski klub Sarajevo novi je prvak Bosne i Hercegovine za sezonu 2018/19., nakon što je danas, u pretposljednjem 32. kolu Premijer lige BiH, na stadionu ”Koševo” savladao ekipu bijeljinske Zvijezda 09 s visokih 4:0, te osvojio naslov prvaka BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

Obzirom da je FK Sarajevo u srijedu osvojio i Kup Bosne i Hercegovine, klub s “Koševa” prvi put u historiji osvojio je duplu krunu.

Utakmica na Koševu počela je prilično mirno, ikao se očekivalo da će Sarajevo ofanzivnije ući u ovaj susret. No, mirno je bilo do 25. minute kada je Amar Rahmanović, na ubacivanje s desne strane, sjajno pogodio glavom za vodstvo domaćih od 1:0.

PROČITAJTE JOŠ:  Plivači Sport time u Vukovaru osvojili 21 medalju

Svega pet minuta kasnije, vodstvo Sarajeva na 2:0 povećava Anel Hebibović, a pet minuta nakon toga, u 35. minuti, na listu strijelaca upisao se i napadač Sarajeva Mersudin Ahmetović, koji povećava na 3:0. Zbog bakljade navijača Sarajeva, sudija je u više navrata prekidao prvo poluvrijeme.

U centru pažnje Ahmetović ponovo je bio u 43. minuti, ovoga puta u ulozi asistenta, glavom daje loptu kapitenu Krsti Velkoskom, koji maestralnim voleom pogađa za 4:0. Do kraja susreta nije bilo promjene rezultata.

Kako javlja Anadolu Agency, nakon meča koji je Sarajevu donio titulu, na najvećem bh. stadionu uslijedilo je veliko slavlje nešto više od 15.000 navijača “bordo“ tima.

PROČITAJTE JOŠ:  "Leptir bez krila" osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Slavlje u čast osvajanja titule prvaka BiH, za FK Sarajevo prve nakon 2015. godine, četvrte od nezavisnosti BiH i ukupno šeste računajući i trofeje iz bivše SFR Jugoslavije, prenijet će se večeras i na ulice bh. glavnog grada.

Rezultati 32. kola Premijer lige BiH: Sarajevo – Zvijezda 09 4:0, Željezničar – Čelik 1:2, Zrinjski – Tuzla City 5:1, Sloboda – Mladost 0:1 i Široki Brijeg – Radnik 2:1, Krupa – Gošk 4:0.

Poredak na tabeli: Sarajevo 67 bodova, Zrinjski 64, Široki Brijeg 53, Željezničar 47… Tuzla City 26, Krupa 33, Gošk 23.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Održana prva trka Blagaj 5K

U organizaciji više lokalnih organizacija i aktivista, jučer je...

Plivači Sport time u Vukovaru osvojili 21 medalju

Članovi Plivačkog kluba Sport time iz Sarajeva uspješno su...

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....