Enver Lugušić srdačno dočekan u UAE

- Advertisement -

Bez dvojbe, Enver Lugušić jedan je od najboljih trenera golmana u regionu. Nedavno je potpisao ugovor sa klubom iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Al  Fujairahom u kojem je prije izvjesnog vremena radio sa Džemalom Hadžiabdićem.

Lugušić je prije nekoliko dana stigao u ovu zemlju, a srdačno su ga dočekali u klubu koji je prošle sezone vodio Diego Armando Maradona. Nekadašnji golman FK Sarajevo dobio je  poziv od šeika Maktooma i nije se puno dvoumio, želio je pomoći klubu koji u ovoj sezoni ima visoke ciljeve.

Koliko je cijenjen bivši član stručnog štaba reprezentacije BiH i Japana najbolje govori podatak da njegov dolazak vratio osmijeh na lice čelnicima kluba. Lugušić je sa najmoćnijim ljudima ovog kolektiva pozdravio igrače.

”Odradio sam tri treninga i sve je na najvećem nivou. Sjajno sam primljen i zahvaljujem se svima. Šeik je mene tražio jer sam ovdje radio prije četiri godine i  zna moje mogućnosti”, izjavio je Lugušić.

Nekadašnji ljubimac navijača tim s Koševa već na prvom treningu je pokazao zavidnu formu jer je paradama oduševio novi stručni štab kojeg čine prvi šef struke Ivan Hašek, koji je bio selektor reprezentacije Češke Republike. Odlaskom u Ujedinjene Arapske Emirate Lugušić je postavio još jedan rekord – sa desetim selektorom u karijeri čini stručni štab.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Prije Hašeka radio je s Mišom Smajlovićem, Žarkom Olarevićem, Brankom Ivankovićem, Miroslavom Ćirom Blaževićem, Jia Xiuqanom, Mustafom Denizlijem, Džemalom Hadžiabdićem, Mehmedom Baždarevićem i Vahidom Halilhodžićem.

Lugušić se dokazaou svim klubovima u kojima je radio i sada ga mnogi klubovi žele angažovati jer znaju kako će im golmani briljirati. Za njega je formula jasna – vodi računa o svim finesama.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Prije dvije godine napustio nas je legendarni Ivica Osim

Prvog maja prije dvije godine bosanskohercegovački fudbal, ali i...

Održana prva trka Blagaj 5K

U organizaciji više lokalnih organizacija i aktivista, jučer je...

Plivači Sport time u Vukovaru osvojili 21 medalju

Članovi Plivačkog kluba Sport time iz Sarajeva uspješno su...

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...