Benjamin Tatar, nakon posljednjih ispada, pronašao angažman u Saudijskoj Arabiji

- Advertisement -

Jedan od najboljih nogometaša Premijer lige BiH i FK Sarajevo, Benjamin Tatar, karijeru će nastaviti u Saudijskoj Arabiji u klubu Abha FC, nakon što je aktuelni prvak naše zemlje pristao na najnoviju ponudu.

Kako je rečeno, ukupan transfer je vrijedan 500. 000 KM,  a Sarajevo je osiguralo i određeni procenat u slučaju narednog transfera.

Također, prije nekoliko dana pokrenut je disciplinski postupak protiv njega. Nakon nekoliko neprofesionalnih istupa u proteklim danima uslijed kojih je onemogućen rad stručnog štaba i igrača na pripremama u Umagu, nesportsko ponašanje Benjamina Tatara kulminiralo je na treningu održanom 4. februara.

PROČITAJTE JOŠ:  Sarajevo: Zmija na Alipašinom Polju, građani sumnjaju da je poskok

Nakon bezazlenog duela, Tatar je fizički nasrnuo na saigrača, a incident je prekinut pravovremenom reakcijom prisutnih. Odlukom stručnog štaba Tatar je tada udaljen sa treninga, a klub je pokrenuo disciplinski postupak zbog nediscipline i kršenja klupskog pravilnika. Stoga, svi mogu biti zadovoljni ovakvim ishodom.

Inače, Tatar se ,nakon bacanja dresa FK Sarajevo i posljednjih ispada, našao na udaru navijača koji su mu poručili da i mnogo veći igrači od njega poput Asima Ferhatovića Haseta i Safeta Sušića, nisu bili veći od kluba.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Umro je makedonski kralj nogometnih namještaljki Velibor Džarovski

U 75. godini nakon kratke bolesti preminuo je Velibor...

Ubica Farisa Pendeka se smijao danas u sudu, prijatelji ga snimali za mreže

Ademu Šumanu, ubici Farisa Pendeka, danas je produžen pritvor...

Legendarni golman Veleža Enver Marić doživio saobraćajnu nesreću

Do sudara dva automobila marki Golf i Ford došlo...

Ubici Farisa Pendeka produžen pritvor za još tri mjeseca

Osumnjičenom za ubistvo Farisa Pendeka, Ademu Šumanu, produžen je...