Sjećate li se djevojčice Amele iz Kuduza: Kako izgleda danas i šta radi?

- Advertisement -

Ivanu Legin pamtimo kao preslatku djevojčicu koja se pojavila u filmu „Kuduz“ i spotu “Čaje šukarije” Zdravka Čolića, gdje je otpjevala čuveni stih “Ja se zovem Ivana, a tata me zove zlato”.

Riđokosa Ivana očarala je tada sve svojom pojavom, a nakon izbijanja rata, s porodicom je izbjegla u Australiju u kojoj živi i danas gdje se bavi režijom, produkcijom i marketingom, piše Avaz.ba.

FOTO: Ivana Legin

– Izbjeglištvo je išlo preko Beograda, Zagreba, Rusije pa tek onda do Australije. Kao i svima ostalima koji su lutali svijetom pokušavajući da nađu svoj kutak mira i sigurnosti bilo je nemirno, nesređeno i nestabilno. Tek što smo se navikli na jednu školu i način života, našli smo se u drugom okruženju s novim jezikom i kulturom. Nije bilo lako, ali ovakva iskustva definitivno jačaju. Mali ožiljci će uvijek biti prisutni, nekada će da zasvrbe ili da se upale, obično kada to najmanje očekujemo. Međutim, na to gledam kao proživljeni život i kad taj ožiljak zasvrbi samo me podsjeti da sam u 33 godine preživjela nešto što mnogi nisu sa 90 – rekla je Ivana u jednom intervjuu.

PROČITAJTE JOŠ:  Sarajevo: Muškarac vozio u suprotnom smjeru, pa pobjegao preko zelene površine

Iako je sada već ozbiljna žena, Ivana nije izgubila dječiji izgled. Ostala je dosljedna svojoj riđoj kosi, a plave krupne oči će pomoći da otkrijete o kome se radi.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Preminuo kompozitor Asim Horozić

Bosanskohercegovački kompozitor Asim Horozić preminuo je jutros je u...

Pronađen leš u šumi kod Olova

Četiri mjeseca nakon što je 57-godišnji Hamid Ferhatović nestao,...

Pet osoba povrijeđeno u sudaru dva automobila

Pet osoba je povrijeđeno u saobraćajnoj nesreći koja se...

Jezivo nasilje: Ženu pokušao da udavi jastukom

S.R. (34) uhapšen je u u Stepojevcu, zbog nasilja...

Horor u dvorištu kuće: Muškarcu mašina za lješnike zdrobila ruku

Muškarac (46) sa područja Đakova doživio je stravičnu povredu...