Uskoro prvi lordomat na sarajevskim ulicama: Raspisan tender za izradu idejnog rješenja

- Advertisement -

Nedavno se jedan čuveni i vrlo utjecajan sarajevski glumac novinarima pohvalio da je na poklon dobio titulu britanskog lorda.

Nakon toga u našem gradu zabilježena je nezapamćena pomama za plemićkim titulama. Lordomanija je ovih dana ubjedljivo najaktuelnija tema među građanima Sarajeva.

Čelnici jedne sarajevske općine, vrijedni ljudi koji danonoćno prate, procjenjuju i analiziraju potrebe svojih sugrađana, prvi su reagirali. Na njihovu inicijativu već je raspisan javni tender za izradu idejnog rješenja za prvi od pet lordomata koji će u ovoj godini biti postavljeni u najprometnijim sarajevskim ulicama. 

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Jedna tiha i kišna sarajevska večer bez pješaka i vozača

Prvi lordomat na području te općine biće postavljen na Dan zaljubljenih u ulici Mis Irbina. Podsjećamo, otac Adeline Pauline Irby, po kojoj je nazvana Mis Irbina ulica, bio je Frederick Paul Irby, mlađi sin lorda Bostona.

Cijena lordovske titule na sarajevskim lordomatima biće 58,00 KM, uvećana za troškove PDV-a. Upisivanje lordovske titule u pasoš, ispred imena poručioca, koštaće dodatnih 10,00 KM. Lordomati će, kako saznajemo, svim korisnicima usluga printati fiskalne račune. Osim plastičnih žetona i kovanica u različitim apoenima, primaće i papirne novčanice.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Umro je makedonski kralj nogometnih namještaljki Velibor Džarovski

U 75. godini nakon kratke bolesti preminuo je Velibor...

Ubica Farisa Pendeka se smijao danas u sudu, prijatelji ga snimali za mreže

Ademu Šumanu, ubici Farisa Pendeka, danas je produžen pritvor...

Legendarni golman Veleža Enver Marić doživio saobraćajnu nesreću

Do sudara dva automobila marki Golf i Ford došlo...

Ubici Farisa Pendeka produžen pritvor za još tri mjeseca

Osumnjičenom za ubistvo Farisa Pendeka, Ademu Šumanu, produžen je...